marți, 18 octombrie 2016

Doriti sa evitati minciuna, dezinformarea si manipularile? Este simplu: consultati si alte surse de informare verificate si de incredere!

Martorii lui Iehova - Cercetătorii Bibliei?


Sa incepem cu o intrebare simpla: doriti sa evitati minciuna, dezinformarile si manipularea cu stiri, idei, invataturi, reguli si explicatii false?
Aunci sunteti sfatuiti sa consultati cat mai multe surse de informare alternativa, care sunt bine verificate, si credibile!
Conform Dictionarului Explicativ al Limbii Romane, a dezinforma inseamna "a informa gresit, in mod intentionat, tendentios; a induce in eroare".
Dupa Vladimir Volkoff,un analist al tehnicilor de manipulare, dezinformarea este o "tehnica ce permite furnizarea de informatii generale eronate unor persoane, determinandu-i sa indeplineasca acte personale si colective sau sa difuzeze mai departe informatiile dorite de dezinformatori". Adica, sa adopte o anumita atitudine.
Dezinformarea nu se rezuma doar la falsificarea constiintelor, ea se dovedeste a fi si o puternica parghie de actionare psihologica, de conducere a indivizilor, de dirijare a opiniilor, si ideilor politice, religioase, comerciale, etc, da, a starilor sufletesti si a comportamentelor umane in domeniul politic, militar, religios, comercial si in multe alte domenii!
Se dezinformeaza pentru a convinge, dar mai ales pentru a conduce catre un anumit tel, care de obicei ramane ascuns.
Din aceasta cauza, in unele armate straine, in religie, comert si alte domenii, dezinformarea este considerata o "arma a razboiului modern", si s-a constatat amploarea formidabila a fortelor acesteia, importanta tot mai mare pe care i-o acorda numeroase guverne, corporatii, religii, firme comerciale, etc. Iata de ce se face atata publicitate unor idei dorite de catre cei care manipuleaza!
Este si o forma psihologica a subversiunii; ea poate viza destabilizarea unui stat, a unei societati, a unui sistem politic, a unei religii majoritare, s-au a unui individ oarecare. Ea transpune in practica placerea pentru disimulare si secret, dorinta de a exercita o putere oculta asupra unor oameni, pe care incerca sa-i insele si sa-i exploateze ideologic, militar, religios, comercial, etc!
Acestea fiind spuse, ne vom ocupa putin de dezinformarea si manipularea religioasa a martorilor lui Iehova, de catre organizatia Wachtower:
Multi dintre Martorii lui Iehova se multumesc cu stiri, invataturi, explicatii si reguli, care le provin din scrierile Jw.org ; https://tv.jw.org/#ro/home, drame diverse inregistrari si filmulete video si altele. Organizatia controleaza strict sursele ei de informare si nu permite deloc membrilor sai ca acestia sa le verifice cu scripturile, s-au cu alte surse de informare alternative.
Cei care nu respecta aceasta politica interna a organizatiei sunt exclusi imediat din congregatii, ca apostati, de catre un comitet judiciar care infaptuieste promt politica organizatiei! Desi a promovat multe invataturi si explicatii false de-a lungul timpului si a provocat membrilor ei pagube enorme, organizatia nu a invatat nimic din greselile trecutului si continua sa ne arate tuturor fara sa se sfiasca, aceiasi atitudine cinica, ingamfata, provocatoare, dictatoriala si abuziva si manipulatoare! Organizatia a dus dezinformarea si manipularea la nivel de arta!
Ca sa va delectati putin, va rugam sa lecturati o tema care va demonstra exact aceste metode : organizatia a mintit, a dezinformat si a manipulat cu invataturile si explicatiile sale in functie de interesele sale :
:http://emil1977.blogspot.ro/…/iluzionistii-wachtower-uite-s…
Organizatia le spune tuturor membrilor sai intr-un mod foarte transant, sa foloseasca doar sursele sale de informare!
Solutia corecta este numai aceasta: trebuie sa folositi cat mai multe surse de informare obiective si credibile atunci cand analizati un subiect important, apoi verificati cu biblia orice informatie in legatura cu credinta!
Adica, verificati ambele fete ale unei monede! Sa nu treceti niciodata peste ce este scris: Faptele 17:11 ; Ioan 5:39,40 ; Luca 24 : 25-27,44-49!
Domnul nostru Isus Hristos, apostolii si discipolii sai puneau accentul numai pe ceace este scris! In acest mod s-a aparat Domnul Isus Hristos atunci cand a fost ispitit, si ne-a oferit tuturor un exemplu excelent de urmat: Matei 4:3-10.
Organizatia incalca toate drepturile fundamentale ale omului si nu permite ca altcineva s-o contrazica. Din acest motiv, va prezentam un mic fragment dintr-un comentariu luat de pe site-ul Martorii lui Iehova ro :
"Dacă Watchtower le-ar permite Martorilor care nu mai cred în învăţăturile sale să aibă libertatea de a pleca, ar avea tot dreptul să-i deplângă pe cei care îşi prefac loialitatea faţă de organizaţie în timp ce i se opun în secret.
Dar atunci când îi pedepseşti pe oamenii care îţi părăsesc religia — o încălcare făţişă a articolului 18 din Declaraţia universală a drepturilor omului — obligând rudele să evite şi să deteste asemenea persoane, nu ai cum să le ai pe amândouă. "Orice om are dreptul la libertatea gândirii, de conştiinţă şi religie; acest drept include libertatea de a-şi schimba religia sau convingerea, precum şi libertatea de a-şimanifesta religia sau convingerea, singur sau împreună cu alţii, atât în mod public, cât şi privat, prin învăţătură, practici religioase, cult şi îndeplinirea riturilor.“ —Declaraţia universală a drepturilor omului, articolul 18.
Stigmatizarea celor care sunt şantajaţi să rămână într-o religie împotriva voinţei lor, numindu-i ‘perfizi’, ‘ipocriţi’ şi făţarnici prin intermediul paginilor aceleiaşi reviste care îndeamnă la represalii împotriva acestor persoane prin măsura evitării, este îngustă la minte, sadică şi vădeşte laşitate. Wachtower se foloseste din plin de dezinformare, manipulare si abuzuri de tot felul!
Cercetati toate lucrurile si retineti ce vi se pare a fi adevarat! Imbogatiti-va cunostintele, si pastrati-va libertatea crestina!
Putem obtine multe informatii utile despre Martorii lui Iehova chiar de pe acest blog, s-au accesand linkuri-le urmatoare:
http://martorii-lui-iehova.ro/
Pagini si grupuri de pe Facebook : Martorii lui Iehova - Cercetatorii Bibliei? --
https://web.facebook.com/Martorii-lui-Iehova-Cercet%C4%83t…/
Martorii lui Iehova-Religia curata si neantinata?
Martorii lui Iehova - Informatii
Site-uri internationale : http://jwsurvey.org/ ; http://aawa.co/ ;
Cercetati toate lucrurile si retineti ce vi se pare a fi adevarat! Imbogatiti-va cunostintele, si pastrati-va libertatea crestina!
Daca doriti sa va documentati cu privire la legile care stau la baza manipularii maselor, puteti accesa urmatorul site :
Descopera » Cele 5 legi ale manipularii : Un tanar novice si un calugar se plimbau prin gradina manastirii, citind si comentand impreuna diferite pasaje din Biblie. La un moment dat au simtit…
DESCOPERA.ORG

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu