duminică, 11 septembrie 2022

Dragi frati si dragi Martori a lui Iehova: "Verificati-va daca sunteti in Credinta si daca Iisus Hristos este in voi".

"PE VOI INSIVA Incercati-va daca Sunteti in Credinta. Pe voi Insiva Incercati-va. Nu recunoasteti voi ca IIsus Hristos este in voi? Afara numai daca sunteti lepadati". 2 Corinteni 13:5 Versete Conform Traducerii Cornilescu revizuita.

Autoanaliza crestina: Iisus Hristos, este in Tine? 

Draga frate, te rog verifica in sapte pasi lucrurile esentiale pe care TOTI crestinii trebuie sa le stie despre Iisus Hristos:

1.Stapanul Iisus Hristos ii spune in rugaciunea adresata lui Dumnezeu:

"TOT ce este al Meu este al Tau, si TOT ce este al Tau, este al Meu" Ioan 17:10. Tatal si Fiul mostenesc impreuna Toate Lucrurile Vazute si Nevazute, Inclusiv Tronul de Domnie al Imparatiei lui Dumnezeu! Daca tu crezi din toata inima ta invataturile lui Iisus, le primesti si ti le insusesti, il ai pe Iisus in Tine!

2.Iehova este "Cuvantul care s-a intrupat in Iisus Hristos! Vezi Ioan 8:56-58. Iehova sa INTRUPAT de multe ori in perioada primului Legamant, si in Iisus Hristos in perioada secolului intai al celui de al doilea Legamant facut in sangele sau. 

Un exemplu il putem oferi chiar acum, urmand ca alta data sa aducem alte dovezi biblice: Iehova s-a intrupat si i s-a aratat lui Moise si capeteniilor lui Israel in Numar de 70.

Intrand in "Norul" de la Muntele Horeb, numit si "Slava Domnului", Moise, Iosua, Nadab si Abihu si alti 70 de batrani ai lui Israel l-au VAZUT pe Iehova":

"MOISE S-A SUIT PE MUNTE IMPREUNA CU Aaron, Nadab si Abihu, si cu saptezeci de batrani ai lui Israel." "EI AU VAZUT pe Dumnezeul lui Israel; sub picioarele Lui era un fel de lucrare de safir straveziu, intocmai ca si Cerul in toata curatia lui."

"IEHOVA nu si-a intins mana impotriva alesilor copiilor lui Israel". EI L-AU VAZUT PE DUMNEZEU, si totusi au Mancat si au Baut". Exod 24:9-12. 

Accepti declaratiile lui Iisus si ale Bibliei? Atunci inseamna ca "Iisus Hristos este in Tine, prin Cuvantul Sau din Scripturi"!

3. In Toata perioada Istroriei biblice, TATAL la desemnat pe fiul sau sa faca o multime de lucrari sub diverse Nume Simbolice care reprezentau exact voia sa. Da, Iisus a purtat de-a lungul timpului cincisprezece Nume Principale si alte 72 de nume de conjuctura, care aveau o legatura stransa cu activitatea sa spirituala, dintr-o anumita perioada Istorica, conform vointei lui Dumnezeu! 

Da, Logosul sau "Cuvantul", a purtat de-a lungul timpului Multe Nume: 

Logosul,"Cuvantul lui Dumnezeu", Elohim, El Sadai, EU SUNT, Iehova Ire, Silo, Iehova Sama, Iehova Rafa, Iehova Savaot, Emanuel, "Tata Etern", Domnul Pacii, Domnul Ostirilor, Iisus Hristos, Apa Vietii, Painea Vietii, Alfa si Omega, Calea Adevarul si Viata, Invatatorul, Pastorul cel Bun, si altele! Daca accepti cuvintele lui Iisus, atunci Hristos este in Tine si asa ai casa zidita pe Stanca! Hristos este Stanca!

IISUS INDEPLINESTE Cu fidelitate toate lucrarile Tatalui Sau."Tatal meu, care este in mine face aceste lucrari ale lui", obisnuia Iisus Hristos sa spuna! 

Deci, in perioada primului Legamant, timp de 1500 de ani Iehova a reprezentat voia Tatalui. Nu exista Nicio Logica sa credem ca Iehova era Tatal, iar Logosul Fiul Tatalui sau sa nu lucreze. Stiti de ce? Pentruca Tatal sau va fi Totul in Toti decat atunci cand Iisus Hristos va fi Totul in TOTI! 

Pana atunci Tatal se foloseste de Fiul sau ca sa "uneasca lucrurile din cer si de pe Pamant"! Asadar, Tatal nu se implica direct intr-o legatura cu Oamenii!

In perioada celui de al doilea Legamant de la anul 33 dupa Hristos si pana in Imparatie, Logosul/Cuvantul/Iehova/ poarta numele de Iisus Hristos, un Nume mai Mare decat numele Iehova din perioada primului Legamant! In concluzie, Iehova este Fiul Tatalui si nu Tatal.

4.Iisus Hristos Este SINGURUL Nostru Stapan si DOMN, asa dupa cum scrie in Biblie. Vezi Iuda 1:2-4.

Iisus Este Stapanul si PASTORUL NOSTRU CEL VESNIC. EL Este Domnul Domnilor si Imparatul Imparatilor si sade in "Mijlocul Scaunului de Domnie" al Tatalui pentru Totdeauna! Amin! Doamne Ajuta!

5 Mantuirea, Salvarea este oferita oamenilor NUMAI Prin Credinta in Iisus Hristos! In NIMENI ALTUL nu este Mantuire, decat numai in Numele lui Iisus Hristos. Apostolul Petru marturiseste iudeilor acest Adevar la Cincizecime:

"IN NIMENI ALTUL NU ESTE SALVARE, caci nu este sub cer niciun ALT NUME dat printre oameni prin care să putem fi salvați”Nici macar Numele de Iehova!

"ACEASTA ESTE MARTURIA: Dumnezeu ne-a dat viață veșnică, iar această Viață este în Fiul său. CINE IL ARE pe Fiul Are această Viață; CINE NU IL ARE pe Fiul lui Dumnezeu NU ARE această viață".

"Vă scriu toate aceste lucruri ca să știți că voi toti, care Credeți în Numele Fiului lui Dumnezeu, AVETI VIATA VESNICA!1 Ioan 5:11-13.

6. Criteriile de alegere ale oilor de capre sunt cele relatate in Matei 26: 31-46. Cine il ajuta pe Iisus Hristos, ii ajuta in realitate pe discipolii sai crestini!

Unii cred ca oile sunt alese cu darul minunilor, si cu multe lucruri de putere facute de membrii cultelor religioase crestine cum ar fi cele din Matei 7:25-27.

"Într-adevăr, "după Roadele lor îi veți Recunoaște" pe acești oameni a spus Iisus: 

"DEOARECE NU ORICINE IMI ZICE : «Doamne, Doamne» va intra în Regatul cerurilor, ci doar cel care face voința Tatălui meu, care este în ceruri."

"Mulți îmi vor zice în ziua aceea: «Doamne, Doamne, n-am profețit noi în Numele Tău, n-am scos noi demoni în Numele Tău și n-am făcut noi multe lucrări de putere în numele tău?"

"Atunci le voi spune: «Niciodată nu v-am cunoscut! Plecați de la mine, voi, care practicați nelegiuirea." Așadar, cine aude aceste cuvinte ale mele și le pune în practică va fi asemenea unui om prevăzător, care și-a construit casa pe stâncă. A căzut ploaia, au venit inundațiile, au suflat vânturile și au izbit casa aceea, dar ea nu s-a prăbușit, pentru că avea temelia pe stâncă."

"Dar oricine AUDE Aceste Cuvinte ale Mele și nu le pune în practică, va fi asemenea unui om nechibzuit, care și-a construit casa pe nisip. A căzut ploaia, au venit inundațiile, au suflat vânturile și au lovit casa aceea și ea s-a prăbușit. Și mare i-a fost căderea!”. Matei 7:20-27. 

Daca tu crezi din toata inima aceste cuvinte ale lui Iisus, atunci Hristos este in tine prin Spiritul sau.

7. Iisus Hristos a demascat cu tarie minciunile religionistilor iudei, fara sa se retina! El i-a facut pe iudei ucigasi, serpi, pui de naparci, pereti varuiti, ipocriti iar apostolii Domnului au continuat la fel! Vezi ce a declarat martirul Stefan cu privire la ei in Faptele Apostolilor cap.7.

Astazi numai discipolii adevarati ii urmeaza exemplul lui Iisus si demasca fara fara menajamente doctrinele false si ipocrizia cultelor babilonice!Iisus Hristos apreciaza foarte mult faptul cand fratii demasca pe apostolii mincinosi si rai. 

«Cunosc faptele tale, truda ta și perseverența ta. Știu că tu nu-i tolerezi pe oamenii răi și că i-ai pus la încercare pe cei care zic că Sunt Apostoli, dar nu sunt, și ai Constatat că sunt Mincinoși." Revelatia 2:2. 

Asadar, dragi frati, acuma stiti cu totii ce anume aveti de facut! Tineti cont de cele sapte criterii stabilite de Iisus si de invatatura sa cu privire la Rugaciune, post si daruri de buna voie! 

Toate trebuie sa se faca "in ascuns" pentruca numai asa Tatal le aproba! Si nu uitati: daca iertati oamenilor greselile lor, atunci si Tatal Ceresc va ierta greselile voastre! Si: iubiti-va aproapele vostru si chiar pe Dusmanii vostri! Daca faceti aceste lucruri, Hristos este in voi! Daca nu, sunteti Lepadati! Nu uitati ca Iisus s-a rugat pentru cei care l-au ucis:"Tata, te rog iartai ca nu stiu ce fac! 

Apoi, nu uitati sa fiti ca "niste lumini in Lume" ca sa reflectati invatatura lui Iisus Hristos. "Daca iertati oamenilor greselile lor, Atunci si Tatal Meu va va ierta greselile voastre! 

Daca voi credeti aceste marturisiri redate in Biblie, e ferice de voi! Atunci, Hristos ESTE IN VOI! 

Daca veti continua insa sa credeti doctrinele cultelor religioase Babilonice crestine, sa nu uitati ca, "putin aluat dospeste toata plamaneala"si ca sunteti despartiti de Iisus Hristos! Ati fost lepadati de el daca nu credeti in cuvintele sale!

"Ce este scris" este superior deductiilor omenesti promovate de doctrinele de cult! Multa sanatate! Domnul Iisus Hristos sa fie in voi si sa fie cu voi toti!

Intrebare retorica: dupa verificarea pe care ati facut-o, recunoasteti ca Iisus Hristos este in voi ca Spirit si va Pastoreste Sufleteste si Spiritual si moral? 

Va transmit salutarile adresate de Pavel Fratilor din Corint "Incolo, fratilor, fiti sanatosi, desavarsiti-va, imbarbatati-va, fiti cu un cuget, sa traiti in pace, si Dumnezeul Dragostei si al pacii va fi cu voi".

"Harul Domnului Iisus Hristos si Dragostea lui Dumnezeu, si Impartasirea Sfantului Duh/Spirit, sa fie cu voi cu TOTI! Amin. 

In foto, apostolul Pavel predica multe adevaruri fratilor din Corint si din alte congregatii:

Ar putea fi o ilustraţie cu 4 persoane
Îmi place
Comentează
Distribuie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu