joi, 7 aprilie 2022

Cina Domnului sau Cina Comemorativa este tratata altfel de Jw.org decat modelul oferit de catre domnul Iisus Hristos: Iata ce ne spune stimabila Wachtower Jw.orb:


1, 2. a) De ce nu ne surprinde modelul simplu pe care Isus ni l-a lăsat pentru a-i comemora moartea? b) Ce calități ale lui Isus vom analiza?


CU SIGURANȚĂ, cei mai mulți dintre noi pot spune cu ușurință cum s-a desfășurat ceea ce numim Cina Domnului. De ce? Deoarece această cină a fost de o mare simplitate. Însă importanța evenimentului nu a fost nici pe departe neînsemnată. De aceea, ne-am putea întreba: De ce a fost acea cină atât de simplă?


"Cât a fost pe pământ, Iisus și-a făcut reputația de învățător ce avea un stil simplu. A predat adevăruri profunde într-o manieră clară și ușor de înțeles. Mat. 7:28, 29 


Nu ne surprinde, așadar, că Modelul pe care ni l-a lăsat Iisus pentru a-i comemora
 
moartea a fost simplu.Să analizăm îndeaproape cuvintele și acțiunile lui Isus cu acea ocazie. Vom vedea într-o lumină mai clară cât de umil, de curajos și de iubitor este Isus și vom afla cum îl putem imita într-o măsură mai mare.

UMILINȚA LUI ISUS La ce umilinta a fost supus Domnul Hristos Regele Imparatiei lui Dumnezeu!

Isus dându-le discipolilor pâinea la Cina Domnului, jertfindu-și viața pe stâlpul de tortură și domnind în cer

Simbolurile de la Comemorare, pâinea și vinul, ne amintesc că Isus și-a dat viața pentru noi și că acum este Regele nostru ceresc (Vezi paragrafele 3-5)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu