vineri, 26 august 2016

Wachtower se da drept Dumnezeu : ramaneti uniti cu organizatia, ca sa puteti supravietui! Fara organizatie nu se poate supravietui!



Ce urmareste Jw.org prin studiul din Turnul de Veghe de unde a fost extras textul de astazi?
es16 pag. 78-88 - Să examinăm Scripturile — 2016


Vineri, 26 august
Suntem mădulare unii altora. (Ef. 4:25)


Iehova ne ajută ‘să-i slujim umăr la umăr’ (Ţef. 3:8, 9). El ne instruieşte pentru a corespunde scopului său etern. Iehova şi-a propus „să adune din nou toate lucrurile în Cristos” (Ef. 1:9, 10). Da, el vrea să unească toate creaturile înzestrate cu raţiune din univers într-o singură familie de închinători ai săi. În mod sigur, el îşi va îndeplini scopul. Înţelegi acum de ce este necesar să fim uniţi cu organizaţia lui Iehova? Iehova ne învaţă cum să fim uniţi în prezent, cu obiectivul de a ne bucura de unitate pentru totdeauna. Scripturile ne spun de repetate ori ‘să avem grijă unii de alţii’, ‘să fim plini de afecţiune tandră unii faţă de alţii’, ‘să continuăm să ne mângâiem unii pe alţii’ şi ‘să ne zidim unii pe alţii’ (1 Cor. 12:25; Rom. 12:10; 1 Tes. 4:18; 5:11). Iehova ştie că suntem imperfecţi şi că, din acest motiv, uneori nu este uşor să fim uniţi. De aceea, trebuie să ne străduim ‘să ne iertăm cu mărinimie unii pe alţii’ (Ef. 4:32). w14 15/12 3:14, 15 .
Comentariu : Wachtower doreste o unitate stricta a membrilor sai in cadrul organizatiei, sub un control total :
Asta poate insemna ca are mari probleme cu aceasta "unitate de monolit" despre care cu ani in urma ne explica ca este "indestructibila"? Da, chiar se pare ca are!
Daca ne gandim ca la congresele regionale din aceasta vara s-a axat pe o singura tema intitulata "Sa-i fim loiali lui Iehova", titlul mai corect era, "Sa-i fim loiali Organizatiei", intelegem fara un efort deosebit ca la capitolul unitate exista fisuri destul de mari, ca in calotele de ghiata din Antarctica!
Lasand deoparte gluma si lozinca comunista cunoscuta, "Sa fim stransi uniti in jurul Partidului", foarte asemanatoare cu, "Sa ramanem stransi uniti in jurul Corpului de Guvernare" in organizatie, ne intrebam sincer : ce-si doreste Jw.org de la membrii ei conform textului de astazi 26 august 2016?
Iata cateva idei din cuprinsul textului de zi care ne ajuta sa intelegem ce urmareste Wachtower :
-  "Iehova ne ajută ‘să-i slujim umăr la umăr". (adica uniti).
- "El vrea să unească toate creaturile înzestrate cu raţiune din univers într-o singură familie de închinători ai săi".(adica in unitate)
- "Înţelegi acum de ce este necesar să fim uniţi cu organizaţia lui Iehova?". (de ce sa fim uniti?)
- "Iehova ştie că suntem imperfecţi şi că, din acest motiv, uneori nu este uşor să fim uniţi." (nu este usor sa fim uniti)
Scopul textului si al studiului aferent din Turnul de Veghe de unde a fost extras textul de zi, este redat printr-o singura intrebare retorica : "Înţelegi acum de ce este necesar să fim uniţi cu organizaţia lui Iehova?".
Da, organizatia doreste sa-i convinga pe toti membrii ei sa ramana "stransi uniti in jurul Corpului de Guvernare" si a sistemului de organizare impus in interiorul ei cu o "mana de fier", pentru ca altfel nu se poate supravietui spune ea!
Pe de alta parte cunoastem cu totii faptul ca Dumnezeu este dragoste, iar discipolii lui Isus Hristos sunt uniti si ziditi in el, numai prin dragoste :
"Vă dau o poruncă nouă: să vă iubiţi unii pe alţii; aşa cum v-am iubit eu, aşa să vă iubiţi şi voi unii pe alţii. Prin aceasta vor şti toţi că sunteţi discipolii mei: dacă aveţi iubire între voi“. Ioan 13 :34,35.
Iata ce fel de unitate isi doreste Isus in mijlocul discipolilor sai : unitatea obtinuta numai prin iubire!
Apostolul Ioan, ceilalti apostoli, si toti disciplolii lui Isus au inteles clar despre ce anume le vorbea Domnul Isus Hristos, atunci cand a abordat subiectul dragostei si al unitatii :
"Noi înşine am ajuns să cunoaştem şi am crezut iubirea pe care o are Dumnezeu faţă de noi. Dumnezeu este iubire, iar cine rămâne în iubire rămâne în unitate cu Dumnezeu şi Dumnezeu rămâne în unitate cu el. Iată cum a fost făcută perfectă iubirea la noi, ca să vorbim cu libertate de exprimare în ziua de judecată: pentru că, aşa cum este el, aşa suntem şi noi în lumea aceasta".
"În iubire nu există teamă, ci iubirea perfectă alungă teama, pentru că teama este o piedică. Într-adevăr, cine se teme n-a fost făcut perfect în iubire. Dar noi iubim pentru că el ne-a iubit primul.1Ioan 4:16-19".
De la unitatea prin dragoste si pana la "unitatea" prin dictatura, frica, si o organizare stricta impusa de Corpul de Guvernare prin intermediul sutelor de reguli elaborate, cat si printr-o indoctrinare excesiva, asa cum este cazul si in textul de astazi, este o distanta foarte lunga! Da, este o distanta ca de la cer la pamant!
In plus, organizatia impune prin masurile sale administrative frica de excludere a tuturor membrilor care comenteaza unele invataturi false ale Corpului de Guvernare! Dupa care impune o nemiloasa politica a evitarii, excluzandu-i pe cei care discuta cu rudele "apostate" nu numai prin viu grai, ci chiar si prin scrisori, telefon, e-mail, s-au pe site-urile de socializare de pe internet! Aceasta este iubirea autentica pentru Dumnezeu si aproapele dupa cum si-o imagineaza Jw.org si toti sustinatorii sai! S-o pastreze toata pentru ei!
Sa aducem cateva argumente despre guvernarea prin dragoste a lui Dumnezeu, si guvernarea prin impunerea fricii paralizante fata de conducerea centrala si locala!
Dragostea adevarata este fara reguli, este complet libera, si actioneaza numai pentru bucuria si fericirea omului :
- Dragostea este cinstita, binevoitoare si fara pretentii, vorbeste numai pe fata prin faptele pe care le face, are incredere deplina, si respecta intotdeauna liberul arbitru si constiinta. Dagostea permite o manifestare complet libera fara sa impuna norme morale, reguli s-au obligatii. Dragostea este plina de compasiune, iertatoare, miloasa, plina de bunatate, nefatarnica si indelung rabdatoare. Ea nu se va schimba niciodata!
Frica este insa mincinoasa, plina de reguli si restrictii asupra libertatii, aduce multa nefericire, stres, si lipsa de bucurie.
- Frica nu are deloc compasiune si mila, este dura si cinica, otravitoare, plina de tensiuni si stres, isi doreste controlul absolut, iti indica intotdeauna ce anume trebuie sa faci si este foarte nerabdatoare. Frica este vicleana si inselatoare, subtila, manipulatoare, si ii obliga intotdeauna pe oameni la actiune. Frica este suspicioasa, adica banuitoare si isi impune de la centru o constiinta fabricata, falsa! Frica iti impune modul de viata in toate domeniile, si este foarte schimbatoare de-a lungul timpului, in functie de interese!"


Suntem indemnati cu totii sa meditam foarte serios la modul cum se obtine asazisa unitate "indestructibila" a organizatiei:
Prin dragostea lui Dumnezeu si a lui Hristos, avand o constiinta complet libera, s-au prin dictatura exercitata de Wachtower prin intermediul unei organizari foarte stricte si prin impunerea de reguli si invataturi omenesti, a unei indoctrinari excesive si a controlului total al Informatiilor! Pavel spune ca daca respectam doar o singura regula cum ar fi taierea imprejur, Hristos a murit degeaba! Nu va faceti iar sclavi ai oamenilor!
In foto de mai jos : cum credeti ca este obtinuta aceasta aparenta unitate? Prin dragostea lui Dumnezeu, s-au prin regulile stricte si sub controlul total al Wachtower? Judecati voi insiva cum stau in realitate lucrurile cu "unitatea" Jw.org! Iata titlul studiului daca accesati linkul de mai jos :

Să rămânem uniţi pentru a supravieţui sfârşitului acestei lumi

„Suntem mădulare unii altora.” (EF. 4:25)

Imagini pentru Congresele Martorilor lui Iehova

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu