sâmbătă, 3 octombrie 2015

Popoarele Orientului Mijlociu, in lumina Bibliei : Un pod peste timp? Biblia si profetiile sale pentru Orientul Mijlociu :

Un pod peste timp? Biblia si profetiile sale pentru Orientul Mijlociu :
Protagonistii unei profetii : Ingerul, Avraam, Sara, Agar, Isaac si Ismael! 

Propunem si un altfel de abordare a scripturilor, una care sa ne provoace la cercetarea din nou a profetiilor ei si la o meditare foarte serioasa! Doar nu credeti ca niste profetii explicate acum 100 de ani de Russel si apoi de cateva ori de organizatie cu ani in urma, mai sunt viabile! Prezentul si viitorul ne va obliga mai devreme s-au mai tarziu, sa le reconsideram si sa ne plecam iarasi sub rugaciune si meditare asupra scripturilor!

Ingerul lui Iehova ii profeteste la sclava Sarei, Agar : "Iată că eşti însărcinată şi vei naşte un fiu căruia îi vei pune numele Ismael*, pentru că Iehova ţi-a auzit necazul. El va fi ca o zebră. Mâna lui va fi împotriva tuturor şi mâna tuturor va fi împotriva lui. Îşi va aşeza tabăra în faţa tuturor fraţilor lui!" Puteti folosi orice traducere!

Noi propunem si o "traducere" simbolica, in felul urmator : Arabii, urmasii celor doisprezece seici iesiti din samanta lui Ismael se vor inmulti foarte mult si vor fi "ca un magar salbatic", impotriva "fratilor sai", iar acestia vor fi la randul lor impotriva lui! In foto : In aceste momente Siria este sub bombardamentele armatei Rusesti si ale armatei Americane :
  
Imagini pentru Bombardamente rusesti si americane in Siria

Ce credeti, cand avea sa se implineasca profetia ingerului? : "Mâna lui va fi împotriva tuturor şi mâna tuturor va fi împotriva lui. Îşi va aşeza tabăra în faţa tuturor fraţilor lui!" De mii de ani se deruleaza aceasta istorie! Va detona aceasta situatie al treilea razboi mondial, necazul cel mare si armaghedonul? 'Ismael", adica tarile arabe sprijinite si ele de cateva tari intre care Rusia si China, sta fata in fata cu "Isaac", adica Israelul, sprijinit de SUA si alte tari crestine! Asta in sens literal! Care este oare implinirea profetiei si in sens spititual? Este oare cumva lupta Islamului contra Crestinismului? Desi lumea araba este momentan divizata, asa stau lucrurile! Cine doreste sa ne ajute? Acceptam orice comentariu pertinent, inclusiv explicatiile oferite de Jw.org! Poate si le va reactualiza si ea cat de curand! Noua profetie cu Gog a revazut-o si scimbat-o deja! Se poate comenta si pe marginea ei!

Avraam, Sara, Agar si profetia Ingerului lui Iehova cu privire la viitor : 
Şi Avram i-a zis lui Sarai: „Iată că servitoarea ta este în mâna ta. Fă-i ce este bine în ochii tăi“. Atunci Sarai a început s-o umilească şi aceasta a fugit de la ea.  Mai târziu, îngerul lui Iehova a găsit-o în pustiu, lângă un izvor de apă, lângă izvorul de pe drumul spre Şur. Şi el a zis: „Agar, servitoarea lui Sarai, de unde vii şi unde te duci?“ Ea a răspuns: „Fug de Sarai, stăpâna mea!"

Atunci îngerul lui Iehova i-a zis: „Întoarce-te la stăpâna ta şi umileşte-te sub mâna ei“. Apoi îngerul lui Iehova i-a spus: „Îţi voi înmulţi atât de mult sămânţa, încât nu va putea fi numărată datorită mulţimii ei“. Îngerul lui Iehova i-a mai zis: „Iată că eşti însărcinată şi vei naşte un fiu căruia îi vei pune numele Ismael*, pentru că Iehova ţi-a auzit necazul. El va fi ca o zebră. Mâna lui va fi împotriva tuturor şi mâna tuturor va fi împotriva lui. Îşi va aşeza tabăra în faţa tuturor fraţilor lui“.

Atunci ea a chemat numele lui Iehova, cel care îi vorbea: „Tu eşti un Dumnezeu care vede“, căci a zis: „Oare nu l-am văzut eu aici pe cel care mă vede?“  De aceea, fântâna a fost numită Beer-Lahai-Roi*. Ea este între Cades şi Bered. Mai târziu, Agar i-a născut lui Avram un fiu şi Avram i-a pus fiului său pe care îl născuse Agar numele Ismael. Avram avea optzeci şi şase de ani când Agar i l-a născut pe Ismael!"
Da, profetia de moment a ingerului s-a implinit, Agar a nascut un fiu si i-a pus exact numele comunicat de catre ingerul lui Iehova : Ismael! A fost aceasta profetie a Ingerului si un adevarat pod peste timp? Examinand cuprinsul ei intelegem ca chiar asa a si fost! Ingerul care a vorbit cu Agar, se referea cu siguranta si la viitor :

Apostolul Pavel se referea acum aproximativ 2000 de ani exact la profetia cu Avraam si Sara : "De pildă, este scris că Avraam a avut doi fii: unul de la servitoare şi altul de la femeia liberă. Dar cel de la servitoare s-a născut, de fapt, potrivit cărnii, iar celălalt, de la femeia liberă, prin promisiune. Aceste lucruri au un sens simbolic fiindcă aceste femei reprezintă două legăminte: unul este cel de la muntele Sinai, care dă naştere la copii pentru sclavie şi care este Agar. Iar această Agar reprezintă Sinaiul, un munte din Arabia, şi corespunde Ierusalimului de acum, căci este în sclavie cu copiii săi. Însă Ierusalimul de sus este liber şi el este mama noastră!" Cat de emult se va extinde aceasta profetie in timpurile noastre, atat in sens fizic dar mai ales in sens spiritual?

Oricum, noi nu impartasim neaparat opinia regelui Abdulah al Iordaniei, lansata foarte recent de la pupitrul Organizatiei Natiunilor Unite, din care va oferim mai jos cateva extrase! Totusi parerea sa poate fi luata ca un adevarat semnal de alarma pentru toate popoarele! Iata opinia sa, expusa recent de la tribuna Natiunilor Unite, anuntand intr-un fel inceputul celui de al trei-lea razboi mondial : "Viitorul omenirii este ameninţat de islamiştii care sunt activi la nivel global", a spus regele Abdullah al Iordaniei.
"Aceste grupuri care se abat de la doctrina islamului se folosesc de suspiciune şi de ignoranţă pentru a-şi extinde puterea; mai rău, îşi arogă libertatea de a distorsiona cuvântul lui Allah, pentru a justifica cele mai atroce crime", a spus suveranul iordanian.
"Suntem toţi uniţi în convingerea că aceste forţe trebuie învinse. Trebuie să ne imaginăm cum ar arăta viitorul nostru într-o lume cu crime masive, cu decapitări publice, cu sclavie. Eu am numit această criză un al III-lea război mondial şi cred că trebuie să ripostăm cu intensitatea adecvată. Sunt necesare acţiuni colective pe toate fronturile", a insistat regele Iordaniei, pledând pentru o campanie ideologică globală împotriva extremiştilor.
"Comunitatea globală trebuie să îşi unească eforturile, să iubească aproapele şi să manifeste respect pentru cei diferiţi faţă de noi", a cerut regele Abdullah al II-lea.
"Fenomenul terorismului, care are efecte grave, necesită abordări politice, economice şi de securitate ale tuturor naţiunilor şi popoarelor. Este clar că tensiunile şi conflictele au contribuit la apariţia organizaţiilor teroriste. În plus, comunitatea internaţională are obligaţia de a găsi soluţii şi a ajuta milioanele de refugiaţi din regiunea Orientul Mijlociu", a pledat suveranul iordanian.
Da, Siria este bombardata in aceste momente de Rusia si Statele unite! Nimeni nu stie concret care sunt scopurile inplicarii puterilor lumii in razboiul civil din Siria! Oricum, vor ramane acolo luni de zile s-au chiar mai mult! Ramane sa intervina si China, urmata de alte tari? Chiar ca ar fi un pericol extrem de serios! 

Cand credeti ca se vor implinii cuvintele profetiei lui Daniel din cap.11 : 

"La timpul sfârşitului, regele sudului va începe să lupte cu el, iar regele nordului va năvăli ca o furtună împotriva lui cu care, cu călăreţi şi cu multe corăbii. Va intra în alte ţări, le va inunda şi va trece prin ele. Va intra şi în ţara Podoabei şi multe ţări vor fi făcute să se poticnească. Dar iată-le pe cele care vor scăpa din mâna lui: Edomul, Moabul şi partea principală a fiilor lui Amon. El va continua să-şi întindă mâna împotriva ţărilor şi nici ţara Egiptului nu va scăpa. El va stăpâni peste comorile ascunse de aur şi de argint şi peste toate lucrurile scumpe ale Egiptului. Libienii şi etiopienii îi vor urma paşii. Dar vor veni nişte veşti de la răsărit şi de la nord care îl vor tulbura şi el va ieşi cu mare furie ca să-i nimicească şi să-i distrugă cu desăvârşire pe mulţi. Îşi va întinde corturile asemănătoare unui palat între marea cea mare şi muntele sfânt al Podoabei, dar îşi va ajunge sfârşitul şi nu va fi nimeni care să-i vină în ajutor!!" Daniel 11:40-45! 

Intrebari pertinente : Care poate fi sensul fizic si spiritual referitor la Edom, Moab si Amon? Dar la tara Egiptului? Vor ravni invadatorii si la uriasele comori ale orientului? 

Se deruleaza istoria omenirii asemenea unui program de calculator? Au explicat pana acum teologii si eruditii toate aceste lucruri si nu mai este de lucru la ele? Trebuie cumva reevaluate lucrurile si "marfurile" eruditilor si teologilor aruncate peste bord? 

Credeti ca trebuie rescrise iar volume intregi, s-au sa oferim explicatii simple, pentru ca oamenii sa le inteleaga usor?

Contextul ne arata ca Arhanghelul Mihail va actiona si el in curand! A venit si timpul ca mortii din morminte sa fie treziti! Daniel 12:1,2! 

Articolul integral cu opinia regelui Abdulah al Iordaniei il puteti citi in linkul de mai jos :
Imagini pentru Bombardamente rusesti si americane in Siria

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu