miercuri, 30 septembrie 2015

Isus Cristos, Jw.org si un sclav fidel care isi schimba des identitatea!

Isus Cristos, Jw.org si un sclav fidel care isi schimba des identitatea!

Cine este sclavul fidel şi prevăzător pe care stăpânul lui l-a numit peste servitorii săi ca să le dea hrană la timpul potrivit? (Mat. 24:45)


Conform obiceiului lui Isus Cristos, raspundem la aceasta intrebare tot cu o intrebare : Atunci cand Isus Cristos a pus aceasta intrebare retorica in secolul intai, se gandea oare la cei cinci membrii ai consiliului de administratie ai societatii Wachtower din anul 1919, s-au la cei 7-8 membrii ai Corpului de Guvernare, cat numara sclavul fidel actual? Dragi frati, voi chiar credeti ca Isus s-a gandit atunci la Corpul de Guvernare, al anului 2012?

Ca Martori ai lui Iehova sinceri si onesti puteti crede acum ca Isus Cristos a vorbit atunci despre un grup restrans de discipoli format din 7-8 membri, aflati acum la conducerea unui cult religios legalizat si institutionalizat, care face parte integranta din lumea aceasta? Exact aceasta doresteJw.org sa ne explice in ultima sa invatatura despre sclavul fidel oferita Martorilor lui Iehova in toamna anului 2012 la intrunirea anuala, publicata ulterior in Turnul de Veghe din 15/7/2013!

Organizatia ne ofera in acest numar al revistei, doua explicatii eronate: Cine este "sclavul fidel" si Cine este "sclavul rau"!
In trecut, cand ne-a oferit vechile sale explicatii cu un sclav format dintr-o singura persoana, s-au alt sclav format din toata clasa celor unsi care au speranta cereasca si care se impartasesc din embleme la cina comemorativa, organizatia le-a numit "straluciri' de lumina divina sustinand ca chiar Iehova si Isus le descopereau acel adevar! Ei au vorbit in numele lui Dumnezeu oferindu-ne invataturi eronate, dar se pare ca nu realizeaza nici acum gravitatea acestor fapte, s-au poate nu doreste sa le ia deloc in considerare!

Pentru organizatie si pentru martori, cei care ne predau invataturi false ca hrana spirituala ofera numai "straluciri de lumina" si nu le identifica niciodata cu invataturile false ale unor prooroci, apostoli si hristosi mincinosi, asa cum profetea insusi Domnul :

"Răspunzând, Isus le-a zis : „Luaţi seama ca nimeni să nu vă inducă în eroare, pentru că vor veni mulţi în numele meu, zicând : «Eu sunt Cristosul», şi îi vor induce pe mulţi în eroare...Şi se vor ridica mulţi profeţi falşi şi îi vor induce pe mulţi în eroare,..Căci se vor ridica Cristoşi falşi şi profeţi falşi şi vor face semne mari şi minuni ca să-i inducă în eroare, dacă s-ar putea, chiar şi pe cei aleşi. Iată că v-am spus dinainte!" Matei 24: 4,5,11,24-25!

Multi martori au promovat aceste invataturi timp de zeci de ani in congregatii, cum este si aceasta invatatura falsa despre sclavul fidel! Pentru Martorii lui Iehova nu conteaza chiar deloc ca am predicat fratilor si celor cu care am studiat Biblia, multe invataturi false? Da, acesta este adevarul : Toti cei ce suntem Martori ai lui Iehova, am predicat pe langa unele adevaruri si multe invataturi false tot in numele lui Iehova, iar acum toti ar trebui sa-i cerem iertare pentru aceste fapte si sa ne straduim sa nu le mai repetem niciodata! Ce a invatat acum cativa ani femeia din foto de mai jos despre sclavul fidel? Nu au mintit-o oare cei doi martori, fara sa-si dea seama? Cum va reactiona ea la noua explicatie despre sclavul fidel si despre generatia anului 1914, oferita si ea foarte recent?
 Imagini pentru Cine este sclavul fidel si prevazator
Oricat ne-am stradui de mult nu mai putem accepta in continuare sa-i invatam pe oameni niste explicatii false, pe care sa le numim "straluciri de lumina" si sa sustinem si faptul ca ele provin de la Iehova Dumnezeu!" De fapt aceste explicatii au fost doar niste lozinci asemanatoare oricaror lozinci politice pe care organizatia le-a folosit din cand in cand pentru publicitatea sa! 

Wachtower ne-a explicat în publicaţiile sale din trecut ca "a existat o continuitate a sclavului fidel pe parcursul secolelor, iar sclavul îi reprezintă pe toţi creştinii unşi priviţi ca grup, care au trăit sau trăiesc pe pământ la un moment dat, incepand din anul 33 e.n. si până în prezent!"
Dupa ce a scris foarte multa literatura in care sustinea ca intre anii 1874-1914 a existat cu siguranta un sclav fidel si ca revista Turnul de Veghe era chiar canalul folosit de Dumnezeu pentru hranirea oilor sale, organizatia ne ofera acum o explicatie complet diferita, chiar socanta fata de aceea sustinuta pana acum! Ea spera sa-i convinga din nou pe Martorii lui Iehova ca explicatiile sale sunt sigure si adevarate!

Iata ce sustine organizatia in momentul de fata, fara sa-si reproseze absolut nimic : "Apare deci o întrebare demnă de luat în seamă: Erau Studenţii în Biblie din perioada premergătoare anului 1914 mijlocul folosit de Cristos pentru a-şi hrăni oile? Nu. Grâul şi neghina erau încă în perioada de creştere, iar mijlocul prin care Isus avea să dea hrană spirituală abia prindea contur!" (Mat. 13:24-30, 36-43). w13 15/7 3:15, 16

Ati citit la fel de bine ca si noi, nu-i asa? Inainte de anul 1914, grupul "Studentii Bibliei" nu era mijlocul folsit de Cristos pentru asi hrani oile! Cu alte cuvinte pana in anul 1914 oile lui Iehova si ale lui Isus nu au fost hranite deloc! Hranirea lor incepe abia din anul 1919, anul instalarii noului sclav fidel! Din aceasta ultima explicatie, intelegem foarte clar si faptul ca revista Turnul de Veghe care trebuia sa ofere hrana spirituala oilor, in realitate a oferit doar niste "apa chioara" in toata perioada dintre anii 1879-1919! Intelegem de aici ca Dumnezeu nu a folosit deloc revista Turnul de Veghe ca sursa de lumina si hrana spirituala in perioada de dinainte de 1914! Revista nu a fost nicidecum canalul sau de comunicare!

In aceste conditii, ce credibilitate mai poate avea Turnul de Veghe si explicatiile oferite de ea in prezent? Pregateste organizatia in secret redenumirea si reorientarea revistei Turnul de Veghe in viitorul apropiat? Este chiar indicat sa-i schimbe numele! Aceasta ar fi dezvoltarea logica a evenimentelor dupa ce revista a predat o multime de invataturi false in istoria ei incat este aproape compromisa! Oamenii onesti si Martorii lui Iehova sinceri vor recunoaste cu siguranta ca chiar asa stau lucrurile! Oricum ar evolua situatia, Jw.org este acum obligata sa vina urgent cu schimbari radicale deoarece le-a intarziat mult, este presata de timp si de problemele serioase din interiorul ei! In urmatorii doi-trei ani vom sti exact cat de repede se va misca organizatia cu aceste reforme, cat si in ce directie le va orienta! Pentru ca ea va schimba cu siguranta multe lucruri altadata intangibile, cat si o multime de reguli interioare! Schimbarile trebuie sa se produca obligatoriu!

Jw.org ne-a comunicat in articol ca renunta aproape complet la perioada anterioara anului 1914! Ea incearca acum sa fie cat mai convingatoare si ne spune ca Isus si-a ales sclavul tot dintre studentii Bibliei, doar ca a fost numit de Iehova si Isus in anul 1919! Ea sustine asadar, ca in anul 1919 Isus numeste consiliul de administratie al Wachtower ca sclav fidel peste slujitorii sai! A fost definitiva aceasta numire? Nu, deoarece ca sa complice si mai mult lucrurile organizatia ne spune ca Isus va mai face inca o numire in viitor adica o noua numire a sclavului fidel peste toate averile sale!

Iata cum suna explicatia : "Când face Isus a doua numire, cea „peste toate bunurile sale“? Isus a spus: „Fericit este sclavul acela dacă stăpânul lui, la venire [literalmente, „odată sosit“], îl va găsi făcând aşa! Adevărat vă spun că-l va numi peste toate bunurile sale“ (Mat. 24:46, 47)... "Când vine Isus? Putem găsi răspunsul în contextul cuvintelor sale. Să ne amintim că în versetele anterioare în care se vorbeşte despre ‘venirea’ lui Isus, acest termen se referă la timpul când el vine să pronunţe şi să execute judecata la sfârşitul acestui sistem!" (Mat. 24:30, 42, 44).*

Multi dintre Martorii lui Iehova au inghitit din nou si aceasta "explicatie" a organizatiei cu carlig cu tot, exact ca niste pesti care sunt foarte infometati! A fost inca o galusca fierbinte inghitita pe nemestecate de foarte multi! Cu toate invataturile false predate de organizatie in trecut, increderea lor in ea este inca destul de mare si nu mai este verificata deloc cu scripturile, s-au daca totusi unii ii verifica invataturile, nu au curajul sa spuna neregulile gasite! Faptele 17:11! Acest obicei bun a fost abandonat de mult timp! Asta si pentruca Wachtower a continuat sa-i indoctrineze excesiv pe membrii ei si nici nu permite cuiva sa-i verifice cu scripturile invataturile! Ea declara ca fiind un apostat pe orice membru care are curajul sa-i conteste explicatiile, abuzurile, s-au vreuna dintre regulile ei nenumarate! Cine risca astazi o excludere, ca apoi sa-si piarda familia si prietenii? Exista totusi si asemenea oameni!
Aceasta este cu siguranta capcana cea mai abila pe care organizatia a intins-o Martorilor lui Iehova! Daca discutati cu martorii si le spuneti ca organizatia a predat unele invataturi false timp de zeci de ani, ei raspund cam asa: Si ce daca a procedat asa? Alte religii nu fac exact la fel? Unde sa ne ducem? Atunci, concluzia lor ar fi ca daca nu avem unde sa ne ducem, trebuie sa sustinem Jw.org in orice conditii, devenind chiar si complici la minciunile ei, nu-i asa?

Intrebarea cine este sclavul fidel, este una pe care organizatia o pune cu insistenta Martorilor lui Iehova de 140 de ani, iar raspunsul oferit in decursul timpului a fost schimbat de cateva ori de la o perioada istorica la alta, cum spune si zicala adaptata de noi : uite "sclavul", nu e sclavul!" S-au ca in cazul intronarii unui rege nou: Regele a murit, traiasca regele! Da, sclavul cel vechi a "murit", traiasca noul sclav fidel!

Incepand cu anul 1874, explicatiile organizatiei au fost asemenea ceasului cu pendul si ea ne-a purtat mereu intre cele doua extreme pe care pendulul le atinge in cursa lui, trecand si prin punctul imaginar din mijloc, dupa principiul : teza, antiteza si sinteza! Iata trei dintre explicatiile pe care le-a oferit organizatia:

1. Teza a fost aceasta : Sclavul "fidel si prevazator" este format dintr-o singura persoana, aceea fiind identificata cu fratele Charles Taze Russell si sustinuta cati-va ani buni!

2. Antiteza : "Sclavul fidel si prevazator" este format din toti crestini unsi, incepand cu ultima perioada gestionata de fratele Russell si pana in anul 2012, cand acestia numarau aproximativ 12000 de persoane care se impartaseau la cina comemorativa!

3. Sinteza a fost urmatoarea : "Sclavul fidel si prevazator" este format doar dintr-un mic grup de frati unsi de la sediul mondial, care incepe cu cei cati-va membrii ai consiliului de administratie al Wachtower din anul 1919, iar acum se refera doar la cei 7-8 membrii ai Corpului de Guvernare! Aceasta este de altfel ultima explicatie furnizata de Wachtower!

Asemanator a procedat organizatia si in cazul explicatiei cu "generatia" anului 1914 pe care a modificat-o de cateva ori, revenind periodic cu o alta explicatie! Zilele trecute ne-a oferit pe televiziunea sa de internet o noua explicatie prin intermediul lui Stephen Lett, din corpul de guvernare! Ea a modificat si alte invataturi importante in ultimii ani! 

De altfel, in articolul din Turnul de Veghe organizatia recunoaste si o eroare facuta in trecut trecut :

"În trecut, în publicaţiile noastre s-au spus următoarele: La Penticosta din anul 33 e.n., Isus a numit sclavul fidel peste servitorii săi. Sclavul îi reprezintă pe toţi creştinii unşi, priviţi ca grup, care au trăit sau trăiesc pe pământ la un moment dat, din 33 e.n. până în prezent. Servitorii îi reprezintă tot pe creştinii unşi, însă priviţi în mod individual. În 1919, Isus a numit sclavul fidel „peste toate bunurile sale“, adică toate lucrurile de pe pământ care au legătură cu Regatul!"

Vedeti cat de senin ne vorbeste organizatia despre o explicatie falsa pe care a dat-o chiar ea? Ea ne spune inocenta : "În trecut, în publicaţiile noastre s-au spus următoarele!" Observati strategia subtila si vicleana a organizatiei? Ea nu isi asuma vinovatia spunand: "În trecut, în publicaţiile noastre am spus următoarele", ci foloseste expresia "s-au spus" de parca altcineva ar fi avut acces la publicatiile ei si a scris in ele asa ceva! Credeti ca Jw.org este cinstita cu cititorii publicatiilor sale, refuzand de fiecare data sa isi asume in mod direct responsabilitatea scrierilor sale, adica sa-si recunoasca sincer erorile atunci cand este evident ca a gresit?

Jw.org, continua : "Însă, în urma unei reanalizări atente şi a meditării sub rugăciune, am constatat că este necesară o clarificare a înţelegerii cuvintelor lui Isus cu privire la sclavul fidel şi prevăzător!" Remarcam iarasi ca organizatia nu recunoaste ca explicatiile oferite de ea in trecut erau false si nu isi cere niciodata scuze, manipulandu-ne cu subtilitate prin folosirea urmatoarei fraze: "Însă, în urma unei reanalizări atente şi a meditării sub rugăciune, am constatat că este necesară o clarificare!" Da, chiar asa a facut!

I-au trebuit 140 de ani pana sa "analizeze atent cu meditare si sub rugaciune" acest subiect pe care ea il considera extrem de important? Cand ne-a oferit vechile sale explicatii, de ce nu a procedat la fel analizand si meditand sub rugaciune? Inseamna ca pana acum reprezentatii ei nu au procedat asa, iar unele explicatii date au esuat lamentabil netrecand proba timpului, iar daca s-au rugat, nu le-a fost ascultata de Dumnezeu! Rugaciunile lor nu au ajuns mai departe de tavanul incaperii in care "au meditat sub rugaciune"! Formularea ei este iarasi o manipulare subtila care sa ne convinga de seriozitatea demersului, adica acum i-a iesit explicatia si a reusit cu siguranta sa identifice sclavul fidel! Nu a identificat nimic! 

Noi stim sigur din scripturi ca apostolii lui Isus nu au fost preocupati niciodata de aceasta tema si nu au considerat-o deloc una capitala! Ei nu s-au chinuit atata sa impuna conducerea lor discipolilor cum face astazi corpul de guvernare, si nu au incercat niciodata sa-si demonstreze legalitatea guvernarii lor peste discipolii lui Isus Cristos la scara mondiala!
Ii adresam si noi Jw.org, o intrebare retorica : Daca sclavul nu a fost identificat timp de 140 de ani este foarte posibil ca el sa nu existe deloc in organizatie si atunci mai poate fi identificat vreodata? Oricum ar sta lucrurile, sclavul nu este cine zice organizatia ca este!

Iata raspunsul oferit de Jw.org in articolul din revista, raspuns pe care-l consideram fals : "În armonie cu modelul lui Isus, care a hrănit mulţi oameni prin intermediul câtorva, acest sclav este alcătuit dintr-un mic grup de fraţi unşi care sunt direct implicaţi în pregătirea şi furnizarea hranei spirituale în timpul prezenţei lui Cristos. Pe parcursul zilelor din urmă, fraţii unşi care alcătuiesc sclavul fidel au slujit împreună la sediul mondial. În ultimii ani, acest sclav a fost Corpul de Guvernare al Martorilor lui Iehova!..."
Organizatia ne precizeaza in fragmentul de mai sus : "În ultimii ani, acest sclav a fost Corpul de Guvernare al Martorilor lui Iehova!"
        Imagini pentru Cine este sclavul fidel si prevazator
Asta se poate "traduce" cam asa : Pana acum am fost condusi cu totii de un sclav fidel fals care in realitate nu a fost niciodata sclavul fidel! A fost inca o inventie marca inregistrata, apartinanad Wachtower! Va amintiti ce le spunea Isus Cristos fariseilor cand vorbea cu ei despre invataturile si traditiile iudaice pe care acestia le considerau a fi straluciri de lumina divina? 
El le-a spus urmatoarele cuvinte : "Daca lumina care este in voi este intuneric, cat de mare trebuie sa fie intunericul acesta!" La fel stau lucrurile si cu multe dintre explicatiile date de organizatie : Ele au fost in realitate ca un intuneric dens si nicidecum "straluciri de lumina! Avertismentele lui Isus se potrivesc foarte bine la toate cultele religioase crestine, inclusiv Jw.org si ne avertizeaza sa fim foarte atenti la cei care ne pot insela deoarece am vazut ca a profetit venirea in lume a acestora!

Tinand cont de versetele amintite mai sus, toate cultele crestine inclusiv organizatia se incadreaza perfect la statutul de prooroci, apostoli si cristosi mincinosi deoarece le-au predat multe invataturi false membrilor lor! Acceptam cu greu aceste avertismente ale lui Isus, nu-i asa? Ele se refera intotdeauna la alte culte dar nu si la cultul nostru, nu-i asa? Si iudeilor le-a fost foarte greu sa accepte avertismentele lui Isus date discipolilor in secolul intai! Apostolii au inteles despre ce este vorba si ne-au avertizat si ei la fel!
Noua explicatie oferita recent este tot eronata, ca si cele de pana acum! 

Organizatia nu poate sa documenteze cu scripturile ca in anii 1914 si 1919 au avut loc evenimentele descrise de ea in articol! De unde stie ea atat de sigur ca Iehova si Isus au venit atunci la templu spiritual si au ales doar cativa dintre studentii Bibliei pe care sa-i numeasca sclav fidel in anul 1919!? Noile explicatii, ca si cele vechi, sunt bazate tot pe deductii, imaginatii si invataturi fara acoperire scripturala! Organizatia s-a mai inselat cel putin de trei ori cu explicatiile sale oferite membrilor sai pana in anul 1919, inclusiv in ce priveste identitatea sclavului fidel! Sa facem acum o scurta recapitulare :

1. La inceputurile sale Wachtower a sustinut invatatura falsa ca fratele Russell este in realitate sclavul fidel! 

2. A schimbat apoi explicatia initiala si a ne-a spus ca sclavul era format din multimea celor unsi!

3. Acum a schimbat iarasi invatatura si doreste sa ne convinga ca sclavul fidel era compus in anul 1919 de cei cati-va membrii ai consililui de administratie al Wachtower, iar din anul 2012 este format doar dintr-un grup foarte restans, adica din cei 7-8 membrii ai Corpului de Guvernare!

Care dintre cele trei variante de mai sus, credeti ca este ce-a corecta? Este foarte evident faptul ca niciuna nu poate fi adevarata!

Ce argumente solide ne ofera Jw.org ca de data aceasta spune adevarul? Nu exista alte marturii si argumente din afara! Exista doar afirmatiile sale, adica numai marturia sa despre propria explicatia oferita, exact ca si in cazul altor invataturi esuate in timp! Dupa ce ne spune ca Isus a numit sclavul fidel in anul 1919, ca sa-i iasa socotelile organizatia mai inventeaza inca o numire a sclavului, a doua, in viitor la venirea lui Isus : Nu vi se pare lipsita de bun simt explicatia? Multe alte invataturi ale organizatei nu au trecut proba timpului si s-au prabusit, organizatia fiind nevoita sa le schimbe des in ultimul timp! Ele au cazut la pamant pentruca au fost construite pe nisip!

Tot in acest Turn de Veghe, organizatia recunoaste de asemenea foarte senin ca invatatura ei cu privire la clasa "sclavului rau" a fost si ea gresita! Apostatii nu au fost o clasa a sclavului rau, precizeaza ea! Dupa ce i-au batjocorit pe fostii tovarasi de credinta in fel si chip timp de zeci de ani, folosind cuvinte grele si neadevarate si lipindu-le o groaza de etichete false, Jw.org recunoaste acum senina ca explicatia de pana acum a fost una gresita! Ea uita si de data aceasta sa-si ceara scuzele de rigoare! Ea stie oricum ca noi o vom ierta pentruca suntem crestini, nu-i asa?

Iata acum si comentariul cu privire la noua explicatie despre fostul sclav rau, consemnata la pagina 25 a revistei Turnul de Veghe :

"Daca sclavul acela rau..." "Isus i-a încredinţat sclavului fidel şi prevăzător responsabilităţi foarte importante: supravegherea servitorilor şi furnizarea de hrană spirituală la timpul potrivit. Isus ştia că responsabilităţile mai mari presupun şi o răspundere mai mare... De aceea, el şi-a încheiat ilustrarea despre sclavul fidel şi prevăzător cu un avertisment serios. Isus a vorbit despre un sclav rău care se gândeşte în inima lui că stăpânul întârzie şi care începe să-şi bată tovarăşii de sclavie. Isus a spus că, la venire, stăpânul îl va pedepsi pe acel sclav rău „cu toată asprimea“. (Citeşte Matei 24:48–51.)
A prezis Isus că în zilele din urmă va exista o clasă a sclavului rău? Nu. Este adevărat că unii au manifestat un spirit asemănător cu cel al sclavului rău descris de Isus. Pe aceştia îi numim apostaţi, indiferent că au făcut parte dintre cei unşi sau din ‘marea mulţime’ (Rev. 7:9). Însă aceştia nu alcătuiesc o clasă a sclavului rău. Isus nu a spus că va numi un sclav rău. În realitate, cuvintele sale sunt un avertisment adresat sclavului fidel şi prevăzător.
Să remarcăm că Isus şi-a început avertismentul spunând: „Dacă. . .“. Un erudit a afirmat că, în textul grecesc, acest pasaj „exprimă, de fapt, o condiţie ipotetică“. Cu alte cuvinte, Isus a spus: Dacă sclavul fidel şi prevăzător îşi tratează tovarăşii de sclavie în acest fel, aşa îi va face stăpânul când va veni!" (Compară cu Luca 12:45.)

Da, falsul sclav fidel si-a prigonit aspru tovarasii de slujba care nu au fost de acord cu unele invataturi care s-au dovedit false intre timp, nici cu abuzurile lui grave facute asupra unora dintre membrii organizatiei si nici cu nenumaratele reguli care au ucis crestinismul intre Martorii lui Iehova!

Daca observam cu atentie, Jw.org a folosit de-a lungul a 140 de ani de existenta exact aceleasi versete pentru explicatiile sale cu privire la sclavul fidel, explicatii care au fost insa complet diferite una de alta in ce priveste identitatea sclavului fidel s-au a sclavului rau! Adica, a interpretat gresit acele versete de mai multe ori, iar in felul acesta ne-a manipulat pe toti cu multa subtilitate si chiar acum continua sa faca aceasta, fara nicio retinere! Si cand te gandesti ca noi ii ceream lui Iehova in rugaciune de fiecare data cand ne intruneam sa binecuvanteze clasa sclavului fidel iar toata congregatia spunea intr-un glas : Amin! Pentru care sclav fidel ne rugam noi atunci? Pentru unul fals, nu-i asa? Asculta oare Iehova Dumnezeu din ceruri o asemenea rugaciune eronata? Categoric, nu!

Pe de alta parte chiar nu conteaza deloc ca zeci de ani am predicat invataturi false fratilor? La congrese, in congregatii, la studiile biblice si chiar in lucrarea de predicare am spus lucruri neadevarate! Proorocii mincinosi, apostolii si hristosii mincinosi prezisi de Isus si apostolii sai exista doar in celelalte religii crestine, nu-i asa? La Martorii lui Iehova cei care ofera invataturi false ca hrana spirituala, sunt numite "straluciri de lumina" si nu hristosi si prooroci mincinosi, pentru ca nu vrem noi! Am predat zeci de ani in congregatii o invatatura falsa despre sclavul fidel! Nu va pasa chiar deloc ca le-am predicat fratilor si oamenilor invataturi false? Da, pe langa unele adevaruri scripturale am predicat si multe invataturi false in numele lui Iehova si trebuie sa-i cerem iertare pentu aceste fapte si sa ne straduim sa nu le mai repetem niciodata!

Poate va ganditi ca este imposibil sa stabilim cu scripturile cine este sclavul fidel! Nici vorba! De aceea in incheiere incercam sa va oferim pe scurt punctul  de vedere scriptural cu privire la identitatea sclavului fidel, punand tot o intrebare : Nu va intrebati de ce organizatia foloseste versetul din Matei 24:45 si nu foloseste versetul din Luca 12:42? Daca cititi cu atentie contextul discutiei lui Isus cu apostolii sai din evanghelia dupa Luca, aflati singuri raspunsul la intrebarea : Cine este sclavul fidel si prevazator? Cititi contextul urmator : Luca 12:32-48! Noi am facut asa si am ajuns la concluzia urmatoare, pe care o consideram una scripturala si deci adevarata! 

In secolul intai apostolii si batranii formau membrii sclavului fidel, intre care se numarau insa si apostolii care predicau printre natiuni cum erau Pavel, Barnaba, Sila, Apolo, Timotei, Tit, si altii! Isus i-a numit ca administratori si i-a pus peste slujitorii sai! Deoarece Domnul a promis ca va fi cu slujitorii sai pana ce va veni el, cu siguranta ca a avut grija ca pe parcursul secolelor sa existe si alti apostoli (trimisi) si batrani care au urmat primei generatii de apostoli si le-au oferit hrana spirituala slujitorilor sai din toate perioadele de timp pana astazi!

Acestia nu putau fi conducatorii bisericilor institutionalizate care au aparut incepand cu conciliul de la Niceea si biserica ortodoxa si care s-au inmultit foarte mult in timp prin intermediul unor reformatori! Noi ne referim doar la discipolii singuri si la grupurile de discipoli care au fost prigoniti de cezar si de catre bisericile asociate cezarului, discipoli care au fost declarati apostati s-au eretici de biserica oficiala, persecutati, torturati, omorati, arsi pe rug, etc! Acestia erau in realitate discipolii Domnului Isus! El a fost cu ei, ajutandu-i sa faca fata persecutiilor! Exista si astazi apostoli (trimisi) si batrani, care au continuat sa ajute pe slujitorii lui Dumnezeu si Isus!

Aceasta varianta oferita de noi poate parea la prima vedere una asemanatoare celor oferite de Jw.org, dar este una scripturala si rezonabila! Sa nu uitam insa ca avem mereu la indemana pe apostolii Domnului prezenti prin scrierile lor, fiind siguri ca ei au fost in timpul cat au trait scalavul fidel pus de Isus Cristos peste slujitorii sai! Petru si ceilalti apostoli ne confirma acest lucru :

"De aceea, voi fi întotdeauna gata să vă reamintesc aceste lucruri, deşi le cunoaşteţi şi sunteţi ferm stabiliţi în adevărul care este în voi. Dar cred că este drept ca, atât timp cât sunt în acest tabernacol, să vă trezesc prin aduceri-aminte, ştiind că în curând va avea loc dezbrăcarea de tabernacolul meu, aşa cum mi-a arătat şi Domnul nostru Isus Cristos. Voi face deci tot posibilul ca şi după plecarea mea să puteţi oricând să menţionaţi aceste lucruri!" 2Petru 1: 13-15! 
Da, invataturile lui Isus din evanghelii si scrierile apostolice reprezinta adevarata hrana spirituala! Nu poate fi scocotita hrana spirituala literatura cultelor religioase crestine care comenteaza de multe ori gresit pe marginea versetelor Bibliei, asa cum face dintotdeauna si Wachtower! Nici conducatorii cultelor crestine institutionalizate nu pot fi considerati urmasii apostolilor si nici sclavul fidel! Cel putin asa vedem noi lucrurile dupa esuarea crestinismului de mucava, care este doar o copie complet nereusita a congregatiei lui Hristos!

Astazi conducatorii cultelor religioase crestine nu se mai feresc deloc si sunt pe fata colaboratori foarte apropiati ai cezarilor politici si o parte a lumii lui Satan si a babilonului religios creat de el! Sa nu uitam ca Isus le-a spus tocmai acest lucru dur conducatorilor sectelor evreiesti, fariseii, saducheii si zelotii : "Voi aveti de tata pe diavolul!" Ioan 8:44! Iar despre templu spunea ca l-au transformat intr-o pestera de talhari! La fel stau lucrurile cu fiecare cult religios institutionalizat in parte si cu lacasurile lor de cult caer sunt adevarate 'pesteri de talhari!"Acest babilon al zilelor noastre se manifesta in ultimul timp foarte zgomotos pe scena in schimbare a lumii si este doritor sa-si uneasca si mai mult cultele religioase crestine prin intermediul conducatorilor lor, sub unica bagheta a magicianului de la Roma! 
Imagini pentru Cine este sclavul fidel si prevazator
Daca doriti sa analizati in intregime articolul, accesati linkul:
http://wol.jw.org/ro/wol/d/r34/lp-m/2013533

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu