miercuri, 6 mai 2015

MARTORII LUI IEHOVA SI SINDROMUL STOCKHOLM : PARTEA A DOUA

Sufera membrii Organizatiei de sindromul Stockholm, s-au nu ? Faceti-va timp sa cititi articolul care urmeaza! Merita efortul!


Imagini pentru sindromul stockholm

Motto : Sindromul Stockholm este o afectiune de dependenta aproape totala din punct de vedere fizic, sufleteasc si mai ales psihic si spiritual care poate fi observata la persoanele care devin captive dintr-o familie, s-au dintr-un cult religios extremist, cat si in alte situatii! Oamenii sunt ca niste prizonieri de buna voie, dar care pot scapa singuri prin zbatere proprie, s-au pot fi eliberati din captivitate! Multi ajung chiar sa le placa aceasta captivitate asa cum la multi detinutii se obisnuiesc cu conditiile de detentie, si incepe chiar sa le placa in inchisoare! Chiar si o natiune intreaga poate fi tinuta in captivitate! Exemplul Israelului din vechime este foarte relevant!

Biblia arata foarte clar ca se poate scapa din orice lat , s-au capcana : 

"Eliberează-te ca o gazelă din mâna vânătorului şi ca o pasăre din mâna vânătorului de păsări"! Proverbele 6:5.  "Sufletul nostru este ca o pasăre care a scăpat din laţul vânătorilor de păsări. Laţul s-a rupt şi noi am scăpat"! Ps.124 : 6,7 

Cel care ne elibereaza sufletele de acesti vanatori, este chiar Iehova, Dumnezeul eliberarilor : "Căci el te va scăpa de laţul vânătorului de păsări, si de ciuma distrugătoare"! Ps.91:2. Domnul Isus, apostolii si discipolii sai din secolul intai au scapat si ei din capcana sistemului religios iudaic, mincinos si opresiv! Dumnezeu insusi a facut acest miracol! Totusi unele pasari si animale sunt eliberate din lat, daca cineva trece pe acolo inaintea braconierilor! Interesant este si faptul ca si prin zbatere proprie, pasarea s-au animalul prins in capcana, o poate rupe si scapa din ea! In foto : vanatorii folosesc diferite tipuri de capcane pentru prinderea pasarilor si animalelor :
             
 Imagini pentru Curse pentru pasari si animale salbatice           Imagini pentru Curse pentru pasari si animale salbatice
Exista insa si vanatori de oameni care pun capcane politice, religioase si comerciale pentru a "prinde" oameni cu doctrinele si politicile lor!

Iata ce observase pe vremuri Dumnezeu la sistemul religios Iudaic : 

"Căci în mijlocul poporului meu s-au găsit oameni răi. Ei stau la pândă ghemuiţi ca nişte vânători de păsări. Pun o capcană distrugătoare. Ei prind oameni.  Aşa cum o colivie este plină de păsări... De aceea au ajuns ei mari şi câştigă bogăţii... Scot din ei o mulţime de lucruri rele... Nu apără nicio cauză, nici chiar cauza orfanului de tată, ca să le meargă bine; şi nu fac judecată celor săraci»“...„Să nu cer eu socoteală pentru aceste lucruri?“, zice Iehova. „Sau să nu se răzbune sufletul meu pe asemenea oameni?... În ţară se întâmplă ceva uluitor, da, un lucru îngrozitor: Profeţii profeţesc minciuni, preoţii asupresc poporul cu puterea lor. Iar poporului meu îi place aşa. Dar ce veţi face la urmă?“ 

Observati care era starea de lucruri in Israel : 

Conducatorii lor erau adevarati vanatori de "pasari", adica de oameni! Acestia ii luau captivi pe oameni, si nu faceau dreptate orfanului, vaduvei si saracilor cu probleme! Care erau oare capcanele folosite de ei? Iata-le : Minciunile proorocilor, si abuzurile de putere din partea preotilor si a casei regale! Poporul odata prins in aceste capcane, se acomoda cu ele si chiar ii placea asa! Totusi Dumnezeu ii avertizeaza pe toti, adica pe prooroci mincinosi, preoti abuzatori si poporul complice, punanadu-le o intrebare pertinenta : "Dar, ce veti face la urma?" 

Daca parafrazam versetele, si le aplicam la cultele asa-zis crestine din ziua de astazi astazi, inclusiv la Organizatie, observam aceleasi fapte rele pe care le faceau si israelitii impreuna cu profetii si conducatorii lor politici si religiosi, pacate condamnate vehement de Dumnezeu! Ei devenisera asemenea Lumii, si de aceia Domnul Isus le spune fara nici un echivoc : "Aveti de tata pe Diavolul!" 

In Ioan Ioan 8:44 Isus le spune conducatorilor religiosi urmatoarele cuvinte :"Voi sunteţi de la tatăl vostru Diavolul şi vreţi să împliniţi dorinţele tatălui vostru. El a fost un ucigaş când a început şi n-a rămas ferm în adevăr, pentru că în el nu este adevăr. Când spune o minciună, vorbeşte potrivit firii lui, pentru că este mincinos şi tatăl minciunii".

Este un diagnostic extrem de dur, nu-i asa? Ati fi surprinsi daca Domnul nostru Isus Hristos, ar adresa aceleasi cuvinte si multora dintre cultele crestine de astazi? Ne mai mira avertismentul sau, ca la venirea sa le va spune : 
"Mulţi îmi vor zice în ziua aceea: «Doamne, Doamne, n-am profeţit noi în numele tău, n-am scos noi demoni în numele tău şi n-am făcut noi multe lucrări de putere în numele tău?» Şi totuşi, atunci le voi mărturisi: Niciodată nu v-am cunoscut! Plecaţi de la mine, voi, lucrători ai nelegiuirii!" Foarte concludent, nu-i asa?

Astazi conducatorii cultelor religioase pun multe capcane ca sa prinda ooamenii : folosesc teologi, scriitori si autori care spun minciuni, pastorii si conducatorii de la orice nivel comit o multime de abuzuri asupra poporului, iar acesta devine cu timpul complicele lor din mai multe motive, iar dupa un timp incepe sa-i placa asa! 

Totusi, ramane aceiasi intrebare : Ce vor face oare la urma, atunci cand va veni Domnul nostru Isus Hristos? Conducatorii lor vor fi recunoscuti oare de El, ca fiind "sclavul fidel si prevazator" deoarece au implinit toate invataturile Domnului Hristos? La randul lor membrii cultelor as-azis crestine, vor fi declarati oi, s-au capre? Multe culte crestine, inclusiv Martorii lui Iehova, se supara foarte tare atunci cand sunt demascate starile de lucruri rele din mijlocul lor! Totusi, toti crestinii ar trebui sa admita ca Biblia este o carte foarte transparenta, care ne arata cinstit atat lucrurile bune cat si cele rele care existau in Israelul antic, cat si in congregatia crestina din secolul intai, exact ca intr-o oglinda! Atat profetii loiali din vechime, cat si Domnul cu apostolii sai le-au demascat fara menajamente fiind foarte transparenti! De fiecare dintre noi depinde daca dorim sa ne verificam starea spirituala : Suntem in credinta lui Isus si a apostolilor, s-au suntem doar sub influienta nociva a unor culte dezaprobate de Dumnezeu!? Vointa cultelor religioase crestine nu coincide exact cu vointa lui Dumnezeu, de cele mai multe ori! La fel cum nici vointa religiei Iudaice, nu a corespuns cu vointa lui Dumnezeu! In secolul intai, starea spirituala a unor congregatii nu corespundea deloc cu voia lui Dumnezeu si au fost mustrate de Domnul Isus Hristos, capul lor! Din cele 7 congregatii carora s-a adresat Isus, doar cea din Smirna a scapat de mustrare!

Apostatii din congregatii, de exemplu, erau identificati in secolul intai cu numele, se arata clar in ce invataturi eronate credeau, cat si faptul ca Iehova Dumnezeu si Isus Hristos le permiteau acestora sa ramana in congregatiile de atunci, adica nu erau exclusi desi erau apostati autentici! Wachtower insa, ce face? Aroganta sa a devenit atat de mare in ultimii ani, incat exclude o multime de membrii, si-i declara apostati, numai pentru faptul ca demasca anumite invataturi mincinoase predate de ea de-a lungul timpului, s-au nu sunt de acord cu abuzurile sale si protesteaza in scris s-au verbal! Ea nu ofera nici un nume de asa-zis apostat, si nici nu ne spune motivul pentru care acestia sunt considerati apostati! Adica nu ne spune care dintre invataturile lui Hristos s-au ale apostolilor le contesta apostatii! 

Totusi, urmand modelul oferit de Dumnezeu si de Fiul sau, trebuie sa facem si noi la fel : sa aratam fata rea a cultelor asazis crestine, adica sa le demascam, indiferent daca oamenilor le place asta s-au nu! Daca toti vor lauda in cor pe conducatorii lor, miroase de la o posta a cultul personalitatii, a dictatura si totalitarism, nu-i asa? Oamenii onesti si-au dat seama demult de cultul personalitatii "sclavului fidel si prevazator", acum Corpul de Guvernare, cat si de publicitatea excesiva facuta JW.ORG, in mod public si mai ales pe internet! Cine doreste complicitatea cu conducatorii si glorificarea lor, sa o practice mai departe, insa sa nu uite ca ea este condamnata de scripturi! "Ce este inaltat intre oameni, este o uraciune in fata lui Dumnezeu!" Acceptarea minciunilor si a  complicitatii cu conducatorii cultelor compromise la randul lor cu lumea lui Satan, demonstreaza clar o contaminare grava cu sindromul psihic, numit "Sindromul Stockholm"! Nu mai fiti complici cochetand cu pacatul si faradelegile, si nu uitati ca : "Vulpile mici strica viile mari", indiferent cat de bine pazite si securizate sunt viile! Tot ceea ce distruge fiinta umana este un rau in sine, indiferent daca se face direct s-au subversiv! Dati jos lanturile, si iesiti din capcanele Babilonului religios!
undefined

Concluzia? "Nimic nu este nou sub soare!" : Odinioara, cat si acum, oamenii sufera de "sindromul Stockholm", fara sa stie! Atunci, sindromul s-ar fi putut numi "sindromul Ierusalim", daca putem fi un pic ironici! Totusi, atat atunci, cat si acum, multi oameni au scapat din capcana abil intinsa de religiile false, datorita puterii lui Dumnezeu!

Astazi, desi unii oameni realizeaza cat de cat situatia, totusi asemenea Israelitilor antici ei devin complici, si chiar se simt bine in aceasta capcana! Procedeaza asa, deoarece isi dau seama de complicatiile iesirii din cult, s-au din organizatie! Asa ca toti cei prinsi in aceasta cursa, renunta la spargerea cercului si se resemneaza! In cel mai bun caz ei devin iregulari s-au inactivi, si stau asa agatati de organizatie de frica ca nu cumva sa-si piarda familia, rudele si prietenii, s-au de teama stigmatizarii si a unei publicitati rautacioase la care ar putea fi expusi! Este foarte abil construita  aceasta capcana doctrinala plina de reguli interioare, intinsa de cea mai dreapta si iubitoare organizatie religioasa de pe pamant, nu-i asa?

Organizatia, neavand incotro accepta si ea unele compromisuri, desi cunoaste bine faptul ca o persoana ce a devenit iregulara s-au inactiva, nu-i mai este de mare folos ca agent de publicitate, poate doar ca donator! Este bine si asa, nu? Totusi, organizatia joaca murdar, asa cum ii este stilul, acesta a devenit mai mult decat evident in ultimii ani, de cand s-a indreptat clar spre dictatura si extremism! Ce a putut sa devina o organizatie candva umila, care a fost si ea persecutata, si stie bine cum este sa suporti aceste lucruri!

Acum sunt necesare unele intrebari pertinente : 

De ce organizatia primeste cu bratele deschise pe oricine doreste sa devina Martor a lui Iehova, fie tanar s-au in varsta, si nu stie cum sa-i mai intre in gratii! La unii le ofera multe privilegii, le foloseste din plin talentele, iar daca apoi omul se hotaraste sa plece de bunavoie, onorabil, de ce schimba placa? Adica, de ce acesta este atacat dur, stigmatizat si desfiintat ca om, calcandui-se in picioare demnitatea si reputatia pe care le-a avut pana in acel moment, nestirbite, si care i-a fost fidel multi ani? 

De ce-l considera exclus pe omul care pleaca pasnic, adica isi da demisia de onoare? Este corect?

De ce le interzice apoi rudelor, prietenilor si familiei orice legatura cu el, in timp ce il defaimeaza chiar si dupa plecarea sa din cult, prin toate mijloacele posibile multa vreme, desi cel care a plecat decent i-a slujit cu fidelitate foarte multi ani, unii cu rezultate foarte bune, iar altii au suferit in inchisori si gulaguri, ca Martori ai lui Iehova? 

Cum ati caracteriza de exemplu un om care ar avea asemenea apucaturi dictatoriale, care promoveaza multe invataturi mincinoase, si care face multe abuzuri!? Au oare inima  aceia dintre oameni care procedeaza asa? Cum putem caracteriza atunci organizatia, care face exact la fel?

Sunt constienti Martorii lui Iehova ca au fost mintiti, iar la randul lor au mintit o multime de oameni, predicand invataturi nescripturale, bazate doar pe deductii si iluzii!? 

De ce doreste atunci organizatia sa ascunda "gunoiul" adica problemele sale grave din interior sub presul unei publicitati excesive, atat in Anuar, cat si pe internet s-au in multele publicatii pe care le distribuie? 

Oare Martorii lui Iehova din Romania, cat si din alte tari, au uitat atat de repede metodele de propaganda asemanatoare folosite de catre comunisti, atunci cand se prezentau mereu intr-o lumina deosebita, si prezentau mereu statistici si rezultate iesite din comun, recorduri dupa recorduri, o lauda de sine nemaipomenita? Nu sesizeaza oare Martorii, ca aici lucreaza acelasi spirit rau?

Totusi unii oameni sinceri sunt eliberati de Dumnezeu din aceasta captivitate, exact ca si aceia care elibereaza pasarile si animalele din capcana si sparg astfel cercul, parasind orice cult abuzator! Aceasta a fost de fapt, chiar misiunea indeplinita de Domnul nostru Isus Hristos : 

"Spiritul Domnului Suveran Iehova este peste mine, pentru că Iehova m-a uns să le anunţ vestea bună celor smeriţi. El m-a trimis să-i pansez pe cei cu inima frântă, să le vestesc captivilor libertatea şi prizonierilor deschiderea largă a ochilor, să vestesc anul de bunăvoinţă al lui Iehova şi ziua de răzbunare a Dumnezeului nostru, să-i mângâi pe toţi cei cuprinşi de jale!" Isaia 61:1,2! 

Iata si raspunsul Domnului Isus, dat trimisilor lui Ioan Botezatorul, care se afla pe atunci intemnitat de Irod

"Răspunzând, Isus le-a zis: „Duceţi-vă şi spuneţi-i lui Ioan ce auziţi şi vedeţi:Orbii văd din nou şi ologii umblă, leproşii sunt curăţaţi şi surzii aud, iar morţii sunt sculaţi şi săracilor li se anunţă vestea bună. Fericit este cel care nu găseşte motiv de poticnire în mine“. Ioan 11:4-6 Domnul a eliberat multi oameni care erau legati in "lanturile" religiei iudaice! Astazi, solia sa este aceiasi : "Iesiti din Babilon!"

  Imagini pentru Oameni prinsi in capcanele sectelor      
Iata motivul pentru care Domnul Hristos, multi ani mai tarziu de la infiintarea congregatiilor din secolul intai, s-a adresat membrilor caldicei ai congregatiei din Laodicea, care devenisera de ceva timp "orbi" din punct de vedere spiritual impreuna cu conducatorii lor, in felul urmator :  


"Astfel, pentru că eşti căldicel şi nu eşti nici fierbinte, nici rece, te voi vărsa din gura mea. Pentru că zici: „Sunt bogat, am agonisit bogăţii şi n-am nevoie de nimic“, dar nu ştii că eşti nenorocit, vrednic de plâns, sărac, orb şi gol, te sfătuiesc să cumperi de la mine aur purificat în foc ca să ajungi bogat, mantii albe ca să fii îmbrăcat şi să nu ţi se vadă ruşinea goliciunii şi alifie pentru ochi, cu care să-ţi ungi ochii ca să vezi"! Revelatia 3:16-18! Ei devenisera bolnavi spiritual, dar nu observau asta!

In mod asemanator, in vremurile de astazi cineva isi poate schimba foarte usor viziunea corecta asupra invataturilor lui Isus, pentru asi pune complet increderea in invataturile si doctrinele cultului in care a intrat, adoptand complet o noua orientare a cultului, pentru care este dispus sa bage si mana in foc ca acesta este singurul detinator al adevarului scriptural, si este convins ca nu mai trebuie sa verifice cu Biblia in primul rand, daca ce sustine cultul la un moment dat, mai are la baza invataturile lui Isus si apostolilor sai, s-au sa verifice si sa se documenteze si cu ajutorul unor surse complet independente fata de cult, cum ar fi : enciclopedii, concordante, dictionare s-au alte lucrari de specialitate! Unii isi "verifica" Cultul, folosind propriile materiale de studiu elaborate de acesta! Vi se pare corecta procedura? Cum sa iti mai poti da seama in acest mod de interpretarile total gresite, facute de-a lungul anilor de catre teologii, autorii si scriitorii lor!?

Exemple : invataturi eronate elaborate de Organizatie 

Wachtower a batut in mod repetat moneda pe invatatura cu generatia anului 1914, iar intre timp a schimbat-o de nu mai putin de cinci ori, si o va schimba iarasi! Dar acest fapt nu i-a impiedecat deloc sa repete obsesiv aceste minciuni schimbatoare, iar Martorii sa le predice ca fiind adevaruri de necontestat! Prin aceasta metoda de manipulare, oamenii devin atat de spalati pe creier, incat inghit chiar si  in mod constient minciuna, si nu-si pun problema ca predicand-o au inselat pe altii, cat si pe ei insisi! Unde este constiinta lor sensibila? Au pierdut-o! Daca le atragi atentia asupra acestui aspect imoral, unii iti spun senini : Si ce daca organizatia ne-a mintit, si noi la randul nostru am facut la fel? Unde sa ne ducem? Toate cultele sunt la fel! Este aceasta atitudine de complicitate un lucru onorant pentru membrii cultului? Este atitudinea corecta?

Ei renunta la normele morale ale Bibliei, in favoarea minciunilor si invataturilor false ale cultului! Exemplele pot continua, pentru ca atat cultele in general cat si Wachtower in particular, au repetat mereu cu aceiasi obsesie foarte multe minciuni doctrinale asamanatoare cu aceea despre generatia anului 1914, si de fiecare data in numele lui Dumnezeu! Totusi cei inselati spera in sinea lor intr-o trezire, schimbare s-au eliberare, care nu mai vine insa niciodata, dar continua sa sustina cu tarie aceste lucruri false, cu o complicitate uluitoare! Nu ne miram deloc ca aceste culte au devenit o parte a Lumii lui Satan, colaborand cu statul politic care i-a devenit amant si prieten! Da, majoritatea cultelor crestine sunt culte de stat in acelasi Minister Politic al Guvernului! Oricine se poate convinge usor daca acceseaza site-ul potrivit! Totusi au devenit "orbi", iar astazi accepta ceeace ieri detestau cu hotarare! Desi este foarte dureroasa aceasta constatare, nu trebuie sa ne fie frica sa demascam falsurile!

Iata inca un exemplu de supunere oarba : 

Orice adept al organizatiei, care se aliaza cu acest cult abuziv, face pe placul Wachtower, si refuza o viata decenta atat pentru ei, cat si pentru copiii lor, acceptand punctul de vedere al organizatiei cu privire la studiile superioare, astfel ca le refuza acest drept copiilor lor, si nu-i lasa sa mearga la facultati! Copiii lor vor fi astfel condamnati toata viata la o munca mai grea, desi a beneficia de o viata decenta este pana la urma un drept fundamental al omului, si totodata un drept crestin! In schimb ei simpatizeaza cu opresorul, in detrimentul copiilor lor! Pe de alta parte, organizatia foloseste din plin si in mod ipocrit pe cei ce devin membrii ai ei, dar care au facut deja studiile superioare! 

Iata cum isi discrimineaza organizatia pe membrii sai care ascultand de indicatii nu au mers la facultati : 

Wachtower foloseste avocati deveniti Martori in diverse asociatii Nationale, regionale, cat si la sediul sau mondial pentru a lupta prin tribunale pentru drepturile financiare si legale ale corporatiilor sale! Credeti ca este echitabil acest lucru? Daca organizatia ar permite Martorilor lui Iehova sa-si dea copiii la universitati, nu iar putea folosi si pe acestia in aceste servicii? De ce-i discrimineaza? Organizatia foloseste pe cei cu studii superioare care devin Martori ai lui Iehova si ca ingineri, arhitecti, specialisti IT, medici, ingineri in constructii, agronomi si medici veterinari la fermele sale, discriminand iar pe membrii sai, carora nu le permite sa faca si ei asemenea studii superioare si sa beneficieze de ele in organizatie! 

Wachtower foloseste astfel de persoane care si-au facut studiile superioare inainte de ai fi membrii sai, chiar si in congregatiile locale, unde le acorda acestora multe privilegii: supraveghetori coordonatori, contabili, secretari, oratori publici, etc. De ce nu am beneficia si noi impreuna cu copiii nostri de aceste privilegii enumerate mai sus, daca am fi lasati sa urmam studii superioare!? De ce sa ne lasam discriminati de acest cult arogant si speculativ care foloseste standarde cel putin duble, in functie de interesele sale pamantesti trecatoare, facand multe asemenea discriminari dovedite de-a lungul timpului?

Iata un exemplu in aceasta directie, pe care l-am experimentat  personal : 

In timpul regimului comunist din Romania, un prieten s-a retras din organizatie timp de 15 ani, pentru a-si da cei patru copii la facultate, si a evita persecutia si inchisoarea! Ce delict a comis? Niciunul! Acum cei patru copii ai sai au facultatile terminate de mult, si duc o viata decenta! Mai mult, fiul sau cel mare care are doua firme IT, si care doneaza organizatiei procentele lor pentru impozitare, este coordonatorul congregatiei! Tatal lui a fost reprimit in organizatie iertandui-se toate pacatele, ceiace nu ar fi neaparat ceva de condamnat, desi a facut totusi un delict  pentruca a depus marturie impotriva mea si a altora la procese atunci cand am fost condamnati! Noi, cei implicati l-am inteles totusi, si l-am iertat demult pentru greseala sa din toata inima, desi el ne-a tradat autoritatilor!

Subsemnatul, impreuna cu alti frati, nu am mers pe acelasi drum ca tatal supraveghetorului coordonator, ci am ramas fidel politicii si orientarii organizatiei : Am facut inchisoare in doua randuri intre anii 1981/1982 si 1985/1986, impreuna cu alti frati pentru activitatea noastra ca Martori a lui Iehova, nu ne-am dat copiii la facultate, si nu ne-am retras din cauza persecutiilor crunte! Baiatul meu de exemplu, care a trecut cu brio examenele de la Bac, unele cu nota 10, acum lucreaza din greu in constructii, dar si-a schimbat totusi optica in ce ma priveste si nu mai doreste sa discute cu mine, (sotia mea il sustine de altfel in aceasta atitudine "iubitoare"), deoarece mi-am dat demisia din organizatie si acum sunt considerat de aceasta apostat si exclus, deoarece am pus foarte serios problema unor doctrine si invataturi false promovate de ea, cat si unele abuzuri crase comise de Wachtower, impotriva multora dintre membrii ei! Paharul meu s-a umplut de a dat peste el, iar constiinta mea grav afectata de procedurile organizatiei a reactionat pana la urma corect, si m-a determinat sa rup cercul ei vicios cu toate sacrificiile care au implicat acest gest, si sa spun lucrurilor pe nume!

Acum, dupa o viata petrecuta in organizatie, (parintii mei au fost si ei Martori), iar eu m-am nascut deci in familie de Martori ai lui Iehova, am renuntat si la privilegiul de supraveghetor de oras, (acest privilegiu a fost intre timp desfiintat), de batran de congregatie, cat si de Membru in Adunarea Generala a Cultului "Organizatia Martorii lui Iehova din Romania", si mi-am dat frumusel demisia din cult! Acum sunt tratat ca cel mai mare apostat si dusman al organizatiei pentru ca m-am hotarat sa demasc toate aceste atitudini abuzive ale Wachtower! Este Curat-Murdar ce face stimata organizatie, atunci cand impune Martorilor lui Iehova aceste politici dure, anticrestine! Hei, ce spuneti de asta dragi frati? Nu am suferit si nu suferim inca cu totii de sindromul Stockholm, daca simpatizam si acceptam toate aceste abuzuri ale organizatiei in detrimentul nostru, al copiilor, familiei, prietenilor nostri si rudelor, si nu realizam ce facem!? Credeti ca am fost sanatosi la cap atunci cand le-am acceptat sa faca toate aceste abuzuri crase contra noastra, si sa nu avem nici-o reactie la ele, ba mai mult, chiar sa ne aliem cu ei si sa le luam apararea, desi incalca grav dreptatea divina?

Organizatia, se manifesta si ca o entitate protectoare, ca o "mama" care-i vrea numai binele copilului ei! Ea spune : Necazul cel Mare si Armaghedonul este foarte aproape, stati la sanul mamei, unde sa va duceti? Ea sugereaza ca Organizatia si congregatia este un loc de siguranta! Apoi repeta aceasta chestiune la infinit, spaland creiere si inseland oamenii! Biblia nu sustine deloc asa ceva! In primele trei secole congregatiile crestine nu au fost deloc un loc de scapare, nici macar apostolii nu au putut oferi adapost pentru pentru alti discipoli! Solutia lui Isus pentru discipoli sai persecutati a fost una simpla de tot : fuga din calea persecutiei! "Cand va vor prigoni intr-o ceteate sa fugiti in alta", le-a spus El! Ceeace au si facut!

Iata si un exemplu foarte concludent din timpurile noastre care sustine acest fapt :

Organizatia si congregatia, nu au putut oferi deloc ocrotire discipolilor ei in cazul dezastrelor naturale unde au murit si multi Martori ai lui Iehova, si nici in lagare si inchisori, s-au in tarile unde s-au comis crime si genocide! De exemplu, in genocidul din Ruanda din anul 1994, multi Martori ai lui Iehova din tribul Tutsi au fost decapitati, unii chiar si in sediul Filialei! Au fost omorati 400 de Martori ai lui Iehova, conform statisticii oferite de catre organizatie! Organizatia si Congregatia nu i-au putut ocroti absolut deloc pe membrii ei din tribul Tutsi! Vezi w15/1/1998, pag.3 par.4. Singura solutie pentru cei mai multi Martori din Ruanda, a fost chiar aceea recomandata de insusi Domnul nostru Isus Hristos in secolul intai : fuga din calea persecutiilor, chiar si in afara tarii! Este foarte clar ca pretentia organizatiei si a congregatiei, ca poate oferi ocrotire acum, s-au in timpul Necazului Cel Mare este o manipulare ordinara si o minciuna gogonata! Nu este deloc acoperita de fapte, si este in schimb foarte periculoasa pentru toti membrii ei!

    Imagini pentru Legati in lanturi in inchisori
Dupa cum am mai amintit deja, aceste atitudini si fapte sunt simptome clare ale "sindromului Stockholm" mai sus, si apar în condiții de stres emoțional foarte mare! Orice victima este o persoana care se lasa de buna voie "incarcerata" pe viata, legata de maini si de picioare! Unii reusesc totusi sa sparga cercul si sa iasa cu orice pret, dar recupererea dureaza ani de zile, insa ranile sufletesti si psihice se vindeca extrem de greu, s-au chiar niciodata!

Tratamentul acestui sindrom este mai mult decat dificil, si se face pe o perioada foarte mare de timp. Cu cat "victimele" si-a petrecut mai mult timp in Cultul "agresor" si s-a supus indoctrinarii, cu atat ii este mai greu sa se desparta de acesta, si sa se convinga ca are nevoie de ajutor psihiatric, ei luand apararea acestei organizatii chiar si atunci cand isi dau seama de abuzurile ei! Asta deoarece a permis sa-i fie anihilate atat constiinta cat si liberul arbitru, in tot acest timp!

De multe ori, "victimele" nu renunta la simpatia pentru "agresor" nici dupa tratament, si refuza sa depuna plangere penala impotriva acestuia,  chiar si in cazurile cand este vorba de abuzuri sexuale asupra copiilor lor, ei continuandu-si in acest fel viata alaturi de cultul agresor si de politicile sale referitoare la acest subiect, chiar daca acesta a incalcat legea, si i-a deposedat aproape de toate drepturile fundamentale ale omului! 


Iata acum inca un exemplu clasic de boala psihica, adica de sindromul stockholm : 


Daca un copil de Martori este abuzat sexual s-au in alt fel de un alt membru al cultului, familia nu reclama cazul autoritatilor legale, ideea fiind ca "pateaza numele lui Iehova! Ei accepta imediat politica gresita a organizatiei, care ia masuri de excludere numai daca exista minim doi martori care au asistat la abuz, unul nefiind luat in considerare! Wachtower nu-l da pe infractor pe mana autoritatilor, din cauza politicii sale! Cine are curajul sa comita un abuz sexual s-au de violenta asupra unui copil, cu doi s-au trei martori de fata? Interesant este faptul ca familia accepta fara cracnire politica cultului extremist, adica accepta un act criminal, in detrimentul copilului abuzat! Este acesta un sindrom psihic, s-au nu este!? Este acesta o adevarata complicitate a membrilor familiei cu organizatia si infractorul, s-au nu este!? Este aceasta o gandire scripturala si corecta, dragi frati? Ce spuneti?

Daca accepti asa ceva, nu este aceasta dovada cea mai clara ca suferi de un sindrom psihic, adica sindromul Stockholm!? Da, asta dovedeste in mod foarte clar alianta criminala inconstienta a victimei cu politica cultului agresor! Interesant este faptul ca Batranii de congregatie nu anunta nici ei cazul autoritatilor, ci doar Filialei! Sfatul nostru? Spargeti cercul! Familiile care sunt victime ale unor asemenea abuzuri criminale, sa sune de urgenta la Autoritatile Statului : tel.112, si sa raporteze cazul, altfel devin in mod clar complicii politicii organizatiei cat si ai infractorilor! Autoritatile "nu poarta degeaba sabia", spune Biblia, si au fost puse sa faca slujba aceasta chiar de catre Dumnezeu! Multi insa nu fac asa ceva si din cauza fricii, incalca principiile Bibliei si legile cezarului, tainuind infractiunile, multe cazuri ramanand necunoscute, iar Martorii continua sa fie complicii morali ai organizatiei agresoare pana la sfarsitul vietii lor, deoarece le place asa! Da, pana la decesul lor, ei sustin o multime de astfel de abuzuri, fara sa-si puna nici o problema de constiinta!

  Imagini pentru lanturile religiei si dictaturilor


Totusi, cel mai criminal act ramane de departe faptul de a permite cultului tau sa decida asupra sigurantei si vietii tale si a copiilor tai , interzicand transfuziile de sange! Acest fapt a dus la moartea a mii de adulti si copii care au refuzat acest tratament medical de urgenta, nu neaparat din constiinta lor, ci mai degraba sustinand si in acest caz politica criminala dusa de organizatie! Unii sustin ca asa le dicteaza constiinta! Oare? Nu cumva indoctrinarea este cauza? Cum au ajuns adeptii la asemenea concluzie? Singuri? Oare frica de excludere si stigmatizare nu functioneaza si ea in cazul transfuziilor de sange? Cum sa decideti voi oameni buni cu privire la dreptul la viata al altor oameni, a copilului, sotiei, sotului,  mamei s-au tatalui vostru? Ce dovada scripturala va da acest drept?

Nimeni nu are dreptul sa decida daca o persoana moare s-au nu, decat singur Dumnezeu! Nici macar persoana in cauza nu are acest drept, deoarece procedand in acest fel alege sa se sinucida prin refuzul transfuziei! Cum sa decizi tu ca si crestin asupra dreptului la viata al altei persoane? Nu iti dai seama deloc ca totul pleaca de la o interpretare gresita si extremista a abtinerii de la sange, de la o deductie a mintii unor oameni bolnavi, care sunt de acord cu aceasta politica complet gresita a cultului!? Ea incepe chiar din familiile care accepta fara sa cracneasca pierderea unui membru adult s-au a unui copil caruia ii i-au in acest mod dreptul la viata acordat de Dumnezeu, adica interzicand un tratament medical care poate salva multe vieti! Daca doriti sa va sinucideti refuzand transfuzia de sange este treaba fiecaruia, dar cum sa omoram cu mana noastra pe un alt membru al familiei, luand decizii in locul sau? Este aceasta o gandire corecta?

Punem inca o intrebare pertinenta : Ce veti face oare atunci cand organizatia isi va schimba politica cu privire la transfuzii, cum a facut-o si in alte multe cazuri, care pareau si ele invataturi de nezdruncinat!? O sa va dati atunci cu capul de pereti, pentruca ati fost spalat pe creier si manipulat spre paguba uriasa pe care ati suferit-o!? Stiti ca acum Wachtower si-a schimbat deja politica transfuziei in Bulgaria, si permite ca Martorii de acolo sa faca transfuzii, fara a mai fi exclusi din organizatie, ca pana acum? Si stiti de ce? Aceasta a fost conditia pusa de Guvernul Bulgariei in anul 1997, pentru a permite legalizarea activitatii cultului in aceasta tara! In foto : familia accepta sa faca multe compromisuri, chiar si cu viata membrilor ei!

Imagini pentru sindromul stockholm

Isus, apostolii, si discipolii sai, au rupt definitiv cercul opresiv al religiei Iudaice din timpul lor : Au parasit sistemul religios iudaic compromis moral si fanatic, condus de un Sanhedrin dictatorial, si au iesit afara facand sacrificii imense! Au fost dispusi sa piarda tot : Mama, tata, familie, sot s-au sotie, copii, inclusiv viata! Aceasta este solutia corecta si pentru timpurile noastre : Parasirea cultelor religioase care sunt s-au au devenit cu timpul extremiste si dictatoriale, si care-si tin adeptii captivi, oameni care sufera pierderi ireparabile! Aceasta pretinde insa multe sacrificii, unele extrem de dureroase! 

Omul se elibereaza si astazi, dar lasa in urma sa familia, rudele si prietenii, care vor ramane captivi ai cultului, si pierde astfel definitiv orice legatura cu ei! Unii chiar au divortat de cel care a parasit organizatia! Ce poate fi mai dureros, decat sa fi declarat apostat, exclus din congregatie, apoi sa-ti pierzi familia, rudele  si prietenii, iar dupa aceia sa suporti un atac sistematic si permanent al organizatiei asupra reputatiei si demnitatii tale, chiar si la congrese? Sigur ca trebuie sa-i dai replica cuvenita acestui sistem totalitar, si sa-i demasti curajos metodele necrestine, care in realitate sunt atitudini lumesti! Fiecare va decide pentru sine daca va plati s-au nu acest pret urias! Isus si apostolii s-au decis sa paraseasca religia extremista iudaica care ii tinea captivi! Dupa aceia unii din familie, rude si prieteni i-au urmat! Si noi putem avea experiente asemanatoare cu ale lor : Veti primi insutit a spus Domnul Hristos discipolilor sai de atunci si de astazi, daca refuzam compromisul, si-l urmam pe El! Amin! In foto : Oricine poate fi manipulat din punct de vedere politic, comercial si religios!
   Imagini pentru prizonierii cultelor religioase

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu