miercuri, 3 august 2022

ORGANIZATIA JW.ORG NE MANIPULEAZA PRIN "COAFAREA" DOCTRINELOR FALSE SI JUSTIFICARI CEL PUTIN JENANTE:

DOVEZI CLARE CARE NE DEMONSTREAZA CA ORGANIZATIA JW.ORG NE MANIPULEAZA SI ISI "COAFEAZA" DOCTRINELE FALSE CU JUSTIFICARI SI EXPLICATII CAL PUTIN JENANTE:

IATA CUM RASPUNDE JW.ORG la o Intrebare din Serviciul Pentru Regat din luna Septembrie 2007:

"Sprijină "sclavul fidel şi prevăzător“ grupurile de Martori care se întrunesc independent pentru a face dezbateri sau cercetări pe teme biblice? — Mat. 24:45, 47.
"Nu. Cu toate acestea, în diverse părţi ale globului, UNII care se Asociază cu Organizaţia au format unele grupuri care, în mod independent, fac cercetări pe teme biblice."
"ALTII AU CAUTAT să studieze în grup Scripturile ebraice şi greceşti pentru a analiza acurateţea Traducerii lumii noi. Alţii fac cercetări pe teme ştiinţifice care au legătură cu Biblia…"
"Poporul lui Iehova de pe întregul pământ primeşte încurajare şi o bogată instruire spirituală prin intermediul întrunirilor congregaţiei, al congreselor şi al publicaţiilor organizaţiei lui Iehova. Asta Sub îndrumarea spiritului său sfânt şi pe baza Cuvântului adevărului, Iehova îi furnizează poporului său tot ce are nevoie ca să fie "strâns "unit" în acelaşi gând şi aceeaşi opinie“ şi să rămână si "întărit în credinţă“. 1 Cor. 1:10; Col. 2:6, 7.
"În secolul I, apostolul Pavel i-a avertizat pe creştini să nu se implice în activităţi epuizante şi consumatoare de timp cum ar fi analizarea unor subiecte precum 'genealogii[le, care nu duc la nimic, ci, mai degrabă, acestea dau naştere la întrebări decât să împartă ceva de la Dumnezeu în legătură cu credinţa“ …"
"Celor care doresc să facă mai multe cercetări pe marginea Bibliei le recomandăm să studieze Cartea Perspicacitate pentru înţelegerea Scripturilor, "Toată Scriptura este inspirată de Dumnezeu şi utilă“ şi alte publicaţii, cum ar fi cele care analizează profeţiile din cărţile biblice Daniel, Isaia şi Revelaţia. În aceste publicaţii găsim multe informaţii pentru studiu şi meditare. Cu ajutorul lor, ‘ne vom umple de cunoştinţa exactă a voinţei lui Dumnezeu în toată înţelepciunea şi înţelegerea spirituală, ca să umblăm într-un mod demn de Iehova pentru a-i plăcea pe deplin, continuând să dăm rod în orice lucrare bună şi să creştem în cunoştinţa exactă despre Dumnezeu". — Col. 1:9, 10.
In "Turnul de veghe din 15 martie 2015 pag. 9-10: Dacă îi slujeşti lui Iehova de zeci de ani, probabil că ai remarcat o schimbare treptată a modului în care publicaţiile noastre explică multe relatări biblice. De ce această schimbare? În trecut era ceva obişnuit ca publicaţiile noastre să menţioneze unele aspecte tipice şi antitipice din Biblie.
"Multe dintre Relatările Biblice erau considerate ceva tipic, iar orice împlinire profetică a acelor relatări era considerată ceva antitipic. …"
"Dar înseamnă oare că toate personajele, întâmplările sau lucrurile menţionate în Biblie prefigurează ceva sau pe cineva?"
"În trecut, publicaţiile noastre foloseau frecvent această abordare. Să ne gândim, de exemplu, la relatarea despre Nabot. Regina Izabela a pus la cale condamnarea, iar apoi a decis executarea pe nedrept a lui Nabot, astfel încât soţul ei, Ahab, să-i poată lua via. 1 Regi 21:1-16. În 1932 s-a explicat că această relatare era o dramă profetică."
"S-a spus că Ahab şi Izabela îi prefigurau pe Satan şi organizaţia lui, că Nabot îl prefigura pe Iisus Hristos insusi şi că moartea lui Nabot prefigura executarea lui Isus Hristos.''
"Multe decenii mai târziu însă, în cartea "Să Se Sfinţească Numele tău”, engl., publicată în 1961, se spunea că Nabot îi reprezenta pe cei unşi, iar Izabela reprezenta creştinătatea." Asadar, persecutarea lui Nabot de către Izabela prefigura persecutarea creştinilor unşi în zilele din urmă. Mulţi ani, acest mod de a explica gresit relatările biblice, le-a întărit credinţa slujitorilor lui Dumnezeu. Atunci de ce s-a făcut o schimbare?"
"Aşa cum era de aşteptat, de-a lungul anilor, Iehova a ajutat "sclavul fidel şi prevăzător” să devină din ce în ce mai prevăzător. Ca urmare, SCLAVUL FIDEL ESTE MULT MAI PRECAUT ŞI NU MAI CONSIDERĂ CĂ O RELATARE BIBLICĂ ESTE O DRAMĂ PROFETICĂ, DECÂT DACĂ SCRIPTURILE INDICĂ ÎN MOD CLAR ACEST LUCRU".
"IN PLUS, POATE FI DIFICIL SĂ SE PĂSTREZE CONSECVENŢA ÎN CE PRIVEŞTE DETALIILE unor astfel de învăţături, cum ar fi cine pe cine reprezintă şi de ce."
"Atunci, de ce s-au format grupuri care fac cercetări biblice, în mod independent? Așa cum se arată în Turnul de veghe din martie 2015, ”sclavul fidel și prevăzător” spune că nu poate păstra consecvența în ce privește detaliile relatărilor.
Mai grav este, nu numai că nu se păstrează consecvența în ceea ce privește detaliile, ci explicațiile în sine sunt Modificate Radical, așa cum se observă în relatarea despre Nabot. Prin urmare, Aceia care studiază cu adevărat Biblia, cum pot accepta explicațiile ”sclavului fidel”, atunci când ei observă foarte clar, că ideile transmise de ”sclavul fidel", denaturează Biblia?
Mai mult, ”sclavul” spune că dacă cineva studiază Biblia, în mod independent, se implică în activități epuizante și consumatoare de timp. De ce? Acel cineva va putea observa erorile ”sclavului fidel" în interpretarea Bibliei? Cu toate acestea, celui care dorește să facă mai multe cercetări pe marginea Bibliei i se recomandă să studieze Perspicacitate pentru înţelegerea Scripturilor, "Toată Scriptura este inspirată de Dumnezeu şi utilă“ şi alte publicaţii, cum ar fi cele care analizează profeţiile din cărţile biblice Daniel, Isaia şi Revelaţia.
Este Interesant, nu? Cel care dorește să facă mai multe cercetări pe marginea Bibliei, este îndemnat de Wachtower să le facă DOAR în Publicațiile Watchtower, ca nu cumva să-și folosească libertatea de gândire și înțelegere cu privire la invataturile Biblie.
O ÎNTREBARE RETORICA, CIRCUMSPECTA, LOGICA SI LA SUBIECT:
DATE FIIND CELE RELATATE MAI SUS, POT "Martorii lui Iehova" să mai spună că lor le aparține înțelegerea cu privire la Biblie, cand in realitate EI își însușesc, precum Roboții, Cateva Noțiuni, Explicații si Interpretări gresite/false ale Bibliei, pe care le transmit altora?
Am vazut ca de fapt Martorii transmit explicatii, doctrine si reguli care trebuie schimbate in timp, deoarece au fost cladite pe Nisip, si nu pe Stanca numita Iisus Hristos! Cum te poti simti cand vezi dupa o perioada de timp ca mesajele transmise in congregatii si in public de tine ca marturie au fost doctrine gresite, mincinoase, care nu mai sunt folosite deoarece apar altele noi, la fel de vicioase, gresite si Mincinoase?
Daca nu ai o constiinta bazata pe dreptate si Adevar, probabil ca nu te va mustra decat putin sau chiar deloc. Totusi, noi nu trebuie sa acceptam Minciuna si sa Traim in Minciuna, deoarce Dumnezeu - Tatal si Iisus Hristos urasc Minciuna:
"Șase lucruri urăște Iehova,da, șapte lucruri detestă el: ochii trufași, "Limba Mincinoasă, Mâinile care varsă sânge nevinovat, inima care urzește planuri rele, picioarele care aleargă foarte repede la rău si Martorul Mincinos, care spune numai neadevăruri!" Proverbele 6:16-19. Traducerea Lumii Noi.
Voi cum numiti doctrinele gresite si explicatiile profetice false pe care le-au folosit "Martorii lui Iehova" timp de zeci de ani, dupa care le-au inlocuit cu altele, tot gresite care au expirat si ele?
Noi, cei care studiem in grupuri biblice neautorizate de Wachtower, le numim doctrine false, Mincinoase care sunt sustinute de Martori Mincinosi, asa cum am citit in Proverbele 6:16-19.
Revelatia condamna si ea Minciuna si pe cei ce o practica: "Afară sunt "câinii", cei care practică spiritismul, oamenii imorali, ucigașii, idolatrii și TOTI cei ce iubesc Minciuna și o practică.» Revelatia 22:15. Traducerea Lumii Noi.
Ce am putut observa din articolul "semnat" de scriitorii Jw.org?
Ce am putut observa din articolul "semnat" de scriitorii Jw.org?

Am putut observa manipularea silentioasa, folosita de ea pentru a orbi pe multi Martorii lui Iehova. Ea spune ca invataturile ei, chiar si gresite, adica false, "mentin unitatea si intaresc credinta"! Ea nu isi asuma doctrinele si explicatiile false din trecut, ci foloseste expresia "Sa spus", "sa explicat", "se spunea", etc, ca si cand cineva strain de organizatie le-ar fi spus: "S-a spus" că Ahab şi Izabela îi prefigurau pe Satan Diavolul şi organizaţia lui, că Nabot îl prefigura pe Iisus Hristos insusi şi că moartea lui Nabot prefigura executarea lui Isus Hristos.''

Era o explicatie Mincinoasa, despre care Wachtower sustinea ca chiar si asa, "Erau Sub îndrumarea spiritului său sfânt şi pe baza Cuvântului adevărului, Iehova îi furnizează poporului său tot ce are nevoie ca să fie "strâns "unit" în acelaşi gând şi aceeaşi opinie“ şi să rămână si "întărit în credinţă“. 1 Cor. 1:10; Col. 2:6, 7.
Acum, voi ce spuneti de argumentele organizatiei, cand Ea putea sa recunoasca simplu ca a spus in trecut multe minciuni si sa isi ceara cu umilinta iertare la toti aceia pe care i-a mintit timp zeci de ani?
Aroganta si Mandria o impiedica sa fie sincera si deschisa! Prefera sa inlocuiasca o minciuna cu alta minciuna si sa manipuleze mult! Biblia ne arata clar ca Dumnezeu uraste Minciunile si pe Martorii Mincinosi, si ca exista pericolul ca daca nu se caiesc RAMAN AFARA deoarece nu pot intra in Imparatia lui Dumnezeu, daca nu isi "spala hainele in singele Mielului lui Domnezeu. Amin!







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu